Bestie Derrick Lewis jde znovu do boje, zápasníka s nejvyšším počtem KO v těžké váze čeká o víkendu zápas pravdy

Bestie Derrick Lewis jde znovu do boje, zápasníka s nejvyšším počtem KO v těžké váze čeká o víkendu zápas pravdy Derrick Lewis - Blagoy Ivanov, UFC 244 | zdroj: Profimedia

Ranař Derrick Lewis, přezdívaný "Black Beast", má nejspíš poslední šanci, jak si vybojovat titulovou šanci. V cestě mu však o víkendu bude stát druhý muž žebříčku těžké váhy  Curtis Blaydes.

O víkendu svá kola roztočí další turnaj největší americké organizace s názvem UFC Vegas 15. V něm se v hlavním zápase představí špička těžké váhy v podobě žebříčkové čtyřky Derricka Lewise a Curtise Blaydese, který momentálně okupuje druhou příčku.

Hodnota výhry v tomto zápase je tím pádem jasná. Lepší z bojovníků dostane s velkou pravděpodobností šanci, pokud do toho nevstoupí Jon Jones, bojovat s tím lepším z titulového zápasu mezi šampionem Stipe Miocicem a vyzyvatelem Francisem Ngannouem.

Této šance, která by v jeho případě mohla být velice pravděpodobně poslední, si je vědomý i Derrick Lewis. On sám na poslední tiskové konferenci prohlásil, že právě bojovat o šampionský pás s někým z výše uvedené dvojice je jeho hlavním cílem a hnacím motorem. O titul už si navíc jednou bojovat vyzkoušel, ale proti tehdejšímu králi nejtěžší váhové divize, Danielu Cormierovi neuspěl, když byl nucený ve druhém kole odklepat DCho submisi.

Lewis navíc prohrál i následný zápas s Juniorem dos Santosem a plno lidí už ho z nejvyšších příček odepisovalo. On se však vzepjal a získal tři výhry v řadě. Urval dvě taktické a hodně těžké bitvy na body a naposledy utloukl na začátku druhého kola Alekseie Oleinika.

Tím dokázal, že do toho stále umí jít po hlavě a především, že ve 35 letech rozhodně nepatří do starého železa, což potvrdil také tím, že právě v tomto zápase získal rekord v počtu udělených KO (11) v těžké váze.

Derrick Lewis vs Alexey Oleinik zdroj: Profimedia

Podobnou filozofii zastává i před víkendovým zápasem. Nechce předvádět nudnou taktickou bitvu, která by odehnala diváky. „Chci být v hlavním zápase ještě zábavnější,“ řekl Lewis na tiskové konferenci. „Chci, aby byli fanoušci potěšeni. Když se jenom bezcílně válíte po zemi, tak fanoušci přepnou program. Takže se prostě pojďte bavit."

Lewis bude o víkendu samozřejmě opět sázet na svůj prvotřídní boj v postoji, ve kterém dokáže z fleku vypnout takřka kohokoliv. Když měl začít mluvit o taktice, se kterou by chtěl nastoupit proti Blaydesovi, jenž je excelentním zemařem, odpověděl ironickým vtípkem, ze kterého jasně vyplývá, co proti svému oponentovi chystá.

„Myslím, že mu ukážu, že jsem jeden z nejtvrdších modrých pásků z Texasu. Jsem si jistý, že se mě nepokusí sundat na zem. Věřím, že cítí, že mojí slabou stránkou je postoj, protože jsem fakt čitelný. Takže si nemyslím, že půjdeme na zem. Myslím, že se mě pokusí udeřit. A můj plán je ho okamžitě sundat.“

Jestli vyhrají pěsti nebo spíš grappling se dozvíme už v noci ze soboty na neděli. Z turnaje jako vždy budeme psát reportáže a výsledek hlavního zápasu se dozvíte velice záhy po skončení. Komu by se přeci jen nechtělo čekat, může tento turnaj sledovat jako tradičně na ESPN nebo Nova Sport 2.

Zdroje:  tisková konference

Nejnovější články