Nejvíce KO v historii těžké váhy UFC! „Černá bestie“ Derrick Lewis porazil „Ruského škrtiče“ Alexeye Oleinika a vytvořil nový rekord

Nejvíce KO v historii těžké váhy UFC! „Černá bestie“ Derrick Lewis porazil „Ruského škrtiče“ Alexeye Oleinika a vytvořil nový rekord zdroj: Profimedia

Tentokrát zvítězila síla nad technikou. Derrick Lewis si tvrdými údery došel pro další vítětství na KO a vytvořil tak nový rekord UFC.

Hlavním zápasem večera na turnaji UFC Fight Night 174 byl souboj mezi Derrickem „Black Beast“ Lewisem a ruským mistrem v grapplingu, veteránem Alexeyem Oleinikem.

Jednalo se o Lewisův jubilejním dvacátý zápas v UFC a za svoji bohatou kariéru se utkal se spoustou velkých jmen. V roce 2018 se dokonce pokusil vzít titul v těžké váze Danielu Cormierovi, ale tam narazil, když jej DC ukončil ve druhém kole na rear naked choke.

Derrick Lewis je opravdu velký kluk. Jeho váha se pohybuje okolo 130 kg, takže do limitu těžké váhy, který je 120 kg, musí jako jeden z mála těžkotonážníků hubnout. Svou sílu dokáže v zápase velmi dobře využít a tak se není co divit, že za svou kariéru nasbíral 10 ukončení na TKO/KO, což byl rekord těžké divize, který do zápasu s Oleinikem držel Lewis spolu s Cainem Velasquezem a Juniorem Dos Santosem.

Jeho soupeř, Alexey Oleinik, je doslova MMA pamětníkem. Svůj vstup do MMA si odbyl už v roce 1996, kdy za jediný večer ukončil tři soupeře a vyhrál pyramidový turnaj. O 24 let a 74 MMA zápasů později bojuje Oleinik ve svých 43 letech pořád v nejlepší lize světa s těmi největšími zabijáky a pořád se mu je daří porážet. Naposledy dokázal těsně porazit Fabricia Werduma nebo Maurice Greeneho.

058_Alexey_Oleinik_x_Junior_Albini-1 zdroj: Profimedia

Oleinik je mistrem v grapplingu a jakmile se zápas ocitne na zemi, je soupeř v jeho panství a není moc těch, kteří odtamtud vyvázli. Ze svých 59 vítězství vyhrál Oleinik 46 krát na submisi, což už opravdu není náhoda. Své o tom ví i Viktor Pešta, který s Oleinikem bojoval v UFC v roce 2017 a i přestože byl v mountu, Oleinik jej zespodu uškrtil na ezekiel choke, svoji specialitu.

Jelikož je Oleinik v současné době na desáté pozici v UFC žebříčku a Lewis na čtvrté, Oleinik neměl moc co ztratit a doufal, že by mohl Lewise přidat do svého seznamu uškrcených. Nakonec ale bylo všechno jinak.

„Black Beast“ zápas odstartoval tvrdým highkickem, který Oleinik sice vyblokoval, ale bylo vidět, že to byla pořádná rána. Poté si oba borci vyměnili pár úderů a Lewis natlačil Oleinika na klec, kde jej po chvíli doslova zahodil na zem a začal jej mlátit. Jenže zem je teritoriem, kde vládne ruský škrtič a i přesto, že inkasoval pár úderů, povedlo se mu ubránit se a nakonec se dokázal zvednout a zároveň vzal Lewise na zem a sám se dostal do dominantní pozice. Zakrátko ji ale ztratil a Lewis mu přidal pár úderů do zátylku, za které ale nebyl napomenut.

I tak se ale Oleinik znovu dostal nad Lewise a přešel do tzv. scarf holdu, kde začal Lewisovi lámat krk, přičemž jej dusil ve svém podpaží. Stejnou technikou v roce 2013 Oleinik ukončil i Mirca CroCopa Filipoviče, ale Lewis byl pro Oleinika příliš silným a příliš velkým, aby jej mohl touto technikou ukončit. Oleinik se poté ještě pokusil o páku na ruku (americanu), která už vypadala mnohem slibněji a je možné, že by mohla vést k ukončení zápasu, ale Lewise zachránil konec kola.

O pauze dostal Lewis od svého trenéra napomenutí, že se nemá s ruským škrtičem válet na zemi, ale má jej držet od sebe a využít své silné údery. A přesně to Lewis udělal. Druhé kolo začal Lewis naskočeným kolenem, za které přidal tvrdý pravý hák, který našel přesně bradu Oleinika. Ten šel na zem a Lewis na něj spustil krupobití tvrdých ran. Tentokrát už Alexey Oleinik nenašel na Lewisovy tvrdé údery odpověď a rozhodčí Herb Dean zápas ukončil.

Derrick Lewis tak má nyní na svém kontě 11 KO v těžké váze, čímž vytvořil nový rekord UFC.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články