Tříkolovou bitvu těžkých vah vyhrál Derrick Lewis

Tříkolovou bitvu těžkých vah vyhrál Derrick Lewis zdroj: Profimedia

Derrick Lewis je rekordmanem v počtu KO - 10. Jedenácté nepřidal, ale vyhrál jednomyslným rozhodnutím na body. 

Ilir Latifi se rozhodl přestoupit do nejtěžší váhové kategorie a na úvod ho čekala opravdu těžká zkouška. Za soupeře si vybral bývalého titulového vyzyvatele "Black Beasta" Derricka Lewise. Domácí bojovník oslavil pětatřicáté narozeniny a jako dárek fanouškům sliboval KO v prvním kole. 

V první minutě se bojovníci oťukávali, poté Lewis natlačil soupeře na pletivo a trefil naskočeným kolenem, které se švédským bojovníkem trochu otřáslo, ale ustál to. Příští vteřiny se odehrály na pletivu, než rozhodčí klinč roztrhl a borci znovu začali v postoji uprostřed oktagonu. Přišly dva tvrdé highkicky od domácího borce, které Latifi vyblokoval, ale šlo vidět, že jej síla kopů překvapila. Prvních pět minut sice přežil, ale bezesporu ztratil kolo na body. 

V druhém kole začal aktivně opět Lewis, s rukami velmi nízko diktoval tempo od úvodních vteřin a znovu se pokusil o naskočené koleno, ale tentokrát soupeřem neotřásl. Latifi natlačil Derricka na pletivo a v klinči trefil několik úderů, poté hodil soupeře na zem a rovnou do half gardu. V horní pozici držel kontrolu a získával body u rozhodčích. Sudí minutu před koncem zápas zvedl pro nízkou aktivitu a borci opět zápasili v postoji, ale Latifi Lewise opět hodil na zem a získal druhé kolo pro sebe. 

 

Po dvou kolech byl stav 1:1 a muselo rozhodnout třetí kolo. Lewis držel střed oktagonu, Latifi kroužil kolem. Další skočené koleno, ale to si hostující bojovník pohlídal a znovu natlačil soupeře na pletivo oktagonu a poté s ním bez problému hodil na zem. Latifi potvrdil, že je skvělý zápasník a skončil v half gardu, ve kterém dobře pracoval a snažil se údery znepříjemnit Lewisovi jeho večer. Dvě minuty před koncem se Lewis zvedl a věděl, že musí něco udělat, jinak zápas prohraje. Agresivně nastoupil na soupeře, trefil ho pár údery, ale Latifi znovu využil své sily a natlačil soupeře na pletivo. V klinči měl švédský bojovník výhodu, především kvůli nízkému těžišti. Minutu před koncem byl Lewis viditelně unavený, ale i tak šel agresivně po ukončení a tím přesvědčil bodové sudí, že si zaslouží vyhrát. Proběhlo ještě pár výměn a utkání po patnácti minutách skončilo.

Zápas to byl hodně těsný a rozhodčí to mohli dát oběma borcům, ale očividně upřednostnili Lewisovy údery před Latifiho takedowny. Lewis tak vyhrál u bodových 29 - 28 a slaví 14. výhru na půdě nejlepší světové MMA organizace. Pokud zvítězí i v dalším utkání, je možné, že se dostane blíže nabídce na zápas o titul. 

Latifi ale hodně překvapil. Dokázal ustát neskutečné rány a naopak dokázal několikrát krásně hodit na zem i takového obra, jakým je Derrick Lewis. Vypadá to, že i přes svou malou výšku má v těžké váze docela dobrou šanci uspět.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články