Havajan Ige dominoval v postoji a získal těsné ale cenné vítězství

Havajan Ige dominoval v postoji a získal těsné ale cenné vítězství zdroj: Profimedia

Dan Ige do souboje s Mirsadem Bekticem doslova vlétl a zaslouženě na body zvítězil.

Pérová váha. Americký bojovník s bosenskými kořeny Mirsad Bektic (28 let) nastoupil do UFC už před šesti lety a do dnešního večera zaznamenal teprve dvě prohry. Jedná se o univerzála, který umí ukončovat jak v postoji, tak na zemi. Naposledy ho po dvou výhrách v řadě vypnul loni v červenci Josh Emmett.

Američan z Havajských ostrovů Dan Ige (28 let) v UFC, kam se dostal skrz Dana White's Contender Series, načíná oproti svému dnešnímu soupeři teprve třetí rok, ale zatím v největší organizaci zaznamenal jedinou prohru (druhou v jeho kariéře). Od té doby porazil čtyři soupeře, naposledy v červnu na body zdolal Kevina Aguilara.

Duel začal lépe Ige, který trefil několik skvělých kombinací ve kterých pokračoval celé první kolo. Bektic měl veliké problémy dostat se do tempa a pouze si nabíhal na údery, které mu Ige rozděloval. Ty musel zastavit až klinčem, ve kterém ale oba dva borci dlouho nevydrželi. Ige nepolevoval a ke konci zapojil i nohy, které také dokázaly trefit svůj cíl. První kolo rozhodně pro Igeho.

Druhé kolo začalo úplně stejně jako skončilo první. Ige přišel s další kombinací a především jeho levá zadní byla hodně nebezpečná. Bekticovi se po půl minutě povedl dobrý strh a bylo vidět, že zem je pro tento duel jeho živel. Nad Igem převzal kontrolu a několikrát se pokusil o páku. Nejnadějnější byl arm triangl, který téměř dokončil, ale nakonec se jeho soupeř ubránil. Druhé kolo jednoznačně vyznělo lépe pro Bektice.

Třetí kolo bylo asi nejopatrnější. Ige sice opět zkusil zaútočit, ale Bektic ho poměrně rychle chytil do klinče a pokoušel se o další strh. Klinč ale rozdělil dvě a půl minuty před koncem rozhodčí Kerry Hatley z důvodu pasivity. V tu chvíli si Ige všiml, že je jeho oponent naprosto vyšťavený a opět spustil ofenzivní mód. Bekticovi se sice povedlo dostat v poslední minutě souboj opět na zem, ale Ige předvedl skvělou obranu, kterou si nakonec také zajistil těsné vítězství na body (split decision - 28-29, 29-28, 29-28).

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články