Trenér zaskočil do zápasu. James Krause vzal zápas pouhých 24 hodin před bojem

Trenér zaskočil do zápasu. James Krause vzal zápas pouhých 24 hodin před bojem zdroj: Profimedia

Měl tam být jen jako trenér svému svěřenci. 24 hodin před zápasem se však nebál vzít nečekanou výzvu.

Noční můra každého promotéra se vyplnila. Antonio Arroyo udělal váhu, ale vzápětí byl kvůli dehydrataci hospitalizován a doktoři mu nepovolili zápasit. Jeho soupeř, Trevin Giles je policista z Texasu a jelikož se celé UFC 247 odehrává v texaském Houstonu, bylo by pro fanoušky velkým zklamáním, kdyby se zápas zrušil.

Ani ne 24 hodin před zápasem se ale našel odvážlivec, který zápas vzal na poslední chvíli – James Krause. Ten byl na UFC 247 původně jako trenér svého svěřence Youseffa Zalala, (který mimochodem vzal zápas taky na poslední chvíli a na přípravu na svůj debut v UFC měl pouhých 12 dní). Když se Krause dozvěděl, že UFC potřebuje urychleně náhradu, neváhal a přihlásil se, že zápas vezme. Trevin Giles s tím souhlasil a tak se můžeme těšit i na tento, teď už mnohem zajímavější zápas.

Krause totiž zápasí v lehké (pod 70 kg) a welterové (pod 77 kg) divizi a tento zápas se odehraje ve střední váze, tedy do 84 kg. I bez jakéhokoliv hubnutí Krause podvážil téměř jedno kilo a měl 83 kg. Jeho soupeř navážil 84 kg, ale se vším odvodňováním a dietou, takže v den zápasu může mít i o 10 kg více než Krause.

I přestože se James Krause (33 let), poslední dobou zaměřuje spíše na trenérství než zápasení, je to velice dobrý bojovník. Z celkových 34 zápasů jich vyhrál rovnou 27 a posledních 6 zápasů se veze na vítězné vlně. Jeho specialitou je BJJ, kde má černý pás a 14 svých soupeřů donutil vzdát na submisi. Jeho striking taky není nejhorší a celkem rozdal 8 KO. Trevin Giles naopak prohrál poslední 2 zápasy na submisi a vypadá to tak na zajímavý zápas.

Sám prezident UFC Dana White, vzdal Krauseovi hold a řekl, že je to opravdový borec:

„Tenhle chlap tady byl koučovat svého svěřence. James Krause do toho šel a vezme ten zápas. Bude se opravdu vážit na ceremoniálním vážení. Vím, že není z Texasu, ale vzal to a zachránil tak ten zápas pro vašeho oblíbence.“

Pravdou je, že tohle se moc často nevidí. Pro některé zápasníky znamená „vzít zápas na poslední chvíli“, když se jedná o týdny, ne o hodiny. A i když na přípravu mají několik týdnů, často takový zápas raději odřeknou.

Na svém instagramu napsal Krause docela přiléhavě:

„Každý říká, že je gangster do té doby, než přijde čas udělat to, co gangsteři dělají."

UFC 247 tak má o další zajímavý příběh navíc a můžeme se těšit, jak se tento zápas bude vyvíjet. Zatím se můžete podívat na nejlepší momenty z kariéry Jamese Krause:

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články