Dominick Reyes: Neporažený vyzyvatel, který se pokusí sesadit neporaženého šampiona Jona Jonese

Dominick Reyes: Neporažený vyzyvatel, který se pokusí sesadit neporaženého šampiona Jona Jonese zdroj: Profimedia

O víkendu nastoupí Dominick Reyes proti Jonu Jonesovi. Zvládne svůj nejtěžší test?

Již tuto neděli ráno se na UFC 247 utkají dva vynikající bojovníci o pás šampiona polotěžké váhy. Dominick Reyes (12-0) se pokusí vzít titul dosud neporazitelnému šampionovi Jonu Jonesovi (25-1-1NC).

Neporažený vyzyvatel Dominick Reyes vlétl do MMA jako uragán. Do světa profesionálního MMA se poprvé podíval na konci roku 2014 a o necelých 6 let později se chystá bojovat o titul Jen pro představu - v roce 2014, když Reyes s MMA začínal, byl už Jon Jones 3 roky šampionem UFC a měl za sebou 7 úspěšných obhajob proti těm nejlepším zabijákům v divizi.

Třicetiletý Dominick „The Devastator“ Reyes ale není ve sportu žádným nováčkem a pochází (stejně jako Jones) z velice sportovní rodiny. Hrál baseball, v americkém fotbalu to dotáhl na kapitána univerzitního týmu a ve wrestlingu na střední škole taky vynikal. Jeho snem bylo hrát americký fotbal ve slavné NFL. To se mu ale nakonec nepovedlo a tak přesedlal na MMA.

„Nebyl jsem pro NFL dost dobrý, tak to prostě je. Neměl jsem kontrolu nad svým osudem. V MMA jsem teď pánem svého osudu. Pokud něco chcete v MMA, tak zkrátka jdete a doslova si to vezmete,“ vysvětluje svůj přechod k MMA Reyes.

A záhy se ukázalo, že přechod k MMA byl dobrý nápad. Reyes začínal v menší organizaci King of the Cage a jeho debut proti Jose Rivasovi netrval moc dlouho. Hned v prvním kole jej Reyes ukončil tvrdými údery TKO. Následovalo dalších 5 zápasů, které až na jeden zvládl Reyes ukončit v prvním kole. Obzvlášť jeho poslední, šestý, zápas proti Jordanovi Powellovi se mu povedl, když mu dal krásný highkick, kterým poslal svého soupeře tuhého k zemi.

Tento kop se stal virálním a Reyese si všimlo UFC, které mu hned za 3 týdny dalo šanci bojovat proti Joachimovi Christensenovi (který nedávno těsně porazil Miloše Petráška v Oktagonu). Reyes se šance chopil a s Christensenem se vypořádal do půl minuty. Následovaly zápasy proti Jeremy Kimballovi, Jaredu Cannonierovi, OSP, Volkanu Oezdimirovi a také nedávno proti bývalému šampionovi ze střední váhy, Chrisi Weidmanovi. Reyes je všechny dokázal porazit a potrápil jej pouze Volkan Oezdimir, nad kterým vyhrál Reyes na split decision. Z celkových 12 zápasů dokázal své soupeře devětkrát ukončit v prvním kole, z toho je sedmkrát knockoutoval a dvakrát donutil odplácat.

Reyesovy výsledky a lehkost, s jakou si poradil se svými soupeři, mu již za 2 a půl roku od vstupu do UFC přinesla šanci na boj o titul proti králi polotěžké divize, Jonu Jonesovi.

Jones vládne polotěžké divizi neohroženě (se dvěma nucenými přestávkami) již téměř deset let a je jasné, že to bude zdaleka nejtěžší soupeř, se kterým se Dominick Reyes zatím potkal. Je tak zcela jasným outsiderem a může jedině překvapit. Reyes si však věří a nepochybuje o svých schopnostech sesadit Jona Jonese z trůnu polotěžké divize:

„Jsem vysoký, rychlý, silný. Jsem nebezpečný. A teď je můj čas, abych sesadil Jonese,“ říká sebevědomě Reyes.

Reyes dobře ví o silných stránkách Jonese, ale i přesto se na zápas těší a věří, že bude vítězem on: „Já jsem nebezpečný, Jones je nebezpečný. Střetneme se uprostřed oktagonu a uvidíme, kdo z nás je nebezpečnější.“ Reyes také tvrdí, že zná dvě hlavní slabiny současného šampiona. „Jonesova slabina je on sám, jeho vlastní ego, stejně jako to, že je velice snadno udeřitelný,“ řekl Reyes v prvním díle UFC Embedded. „Ukážu vám, jak snadno udeřitelný doopravdy je,“ dodal Reyes.

Na otázku, jak plánuje vyhrát, Reyes odpověděl stručně: „Knockoutuju ho.“

Jak zápas nakonec dopadne a kdo si odnese svoji první porážku v kariéře můžete sledovat již tuto neděli od 4 hodin ráno na Nova Sport.

Zatím si můžete vychutnat tohle povedené promo:

Zdroje:  UFC

Nejnovější články