Američan v kleci ustál výprask od Tibeťana, pak ho doslova zmasakroval

Američan v kleci ustál výprask od Tibeťana, pak ho doslova zmasakroval Matt Schnell vs. Su Mudaerji | zdroj: Profimedia

Američan Matt Schnell předvedl v sobotním zápase na UFC neskutečnou odolnost a předvedl jeden z největších obratů v dějinách UFC.

Oplácí se dvakrát víc, říkala nám babička, když jsme se jako děti prali a poražený si k ní šel postěžovat. Američan Matt Schnell se možná řídí podobnou radou, protože to, co předvedl, se v MMA soubojích jen tak nevidí.

V kleci proti němu stanul nevyzpytatelný "Tibetský orel" Su Mudaerji, který v UFC zaváhal pouze v prvním zápase a od té doby už nasbíral 3 výhry v řadě. V minulosti se měl utkat také s Davidem Dvořákem, ale ze zápasu nakonec sešlo.

V prvním kole se ukázalo, že Mudaerji bude mít zřejmě navrch v postoji, zatímco Schnell více vytěžil z boje na zemi. Trenéři během pauzy na Tibeťana apelovali, ať se snaží ve druhé pětiminutovce udržet na nohou. Schnell mu v tom šel ale doslova naproti, chtěl se také bít v postoji a od začátku tlačil. Po chvíli Američan sice sežral tvrdou zadní levačku, přesto se hrnul dál dopředu a konečně se odhodlal zkusit takedown. Ten mu nevyšel a namísto toho inkasoval tvrdý pravý hák, který ho trochu roztančil. Zůstával ale v zápase a podařil se mu pěkný vnitřní lowkick, po němž pro změnu podklouzl Su, hned ale vyskočil zpět na nohy.

Tibeťanova zadní ruka měla očividně svůj den a když trefila Schnellovu hlavu podruhé, šel k zemi. Dokázal ale baráži úderů uniknout zpět do postoje. Su tam změnil taktiku a zapojil lokty, hned po tom prvním se Američanovi podlomily nohy, a tak mu tam Tibeťan posílal další a další. Schnell doslova bruslil, přesto zůstával stát a občas sám zahrozil. 

Dvě minuty před koncem se pak Američanovi povedlo trefit tvrdý úder ze zadní, který soupeřem pořádně otřásl a otevřel příležitost stáhnout "Orla" k zemi. Tam se Schnell rychle dostal do mountu a oplácel Mudaerjimu lokty i s úroky. Tibeťanovi se sice po chvíli podařilo přetočit, ale Matt mu okamžitě omotal nohy kolem těla a chytil ho do pasti v podobě trianglu. Rozhodčí naštěstí během pár vteřin poznal, že Su je v bezvědomí a zápas ukončil.

"Myslím, že se unavil, jak do mě mlátil, a já jsem toho zvládl využít," řekl po zápase strůjce jednoho z největších obratů v dějinách UFC. Když mu pak na obrazovce pustili lokty, které od Mudaerjiho inkasoval, řekl, že si je ani nepamatuje. Do New Yorku by se rád vrátil na podzim, k tanci v kleci vyzval Matheuse Nicolaua, který je v žebříčku aktuálně na 7. pozici, tedy hned na Mattem.

Zápas Schnell vs. Mudaerji byl oceněn jako nejlepší fight večera, za což si oba bojovníci odnesli bonus v přepočtu cca 1,2 milionu korun. Zároveň se znovu potvrdilo, že muší váha, kterou UFC chtělo před lety zrušit, rozhodně má co nabídnout a často vyprodukuje jedny z těch nejlepších bitev. Sám Schnell se považuje za jeden z důvodů, proč vedení tuto divizi kdysi nerozpustilo.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články