Oliveira se s Makhachevem střetne o uvolněný titul lehké váhy. Známe datum i místo zápasu!

Oliveira se s Makhachevem střetne o uvolněný titul lehké váhy. Známe datum i místo zápasu! Charles Oliveira po výhře nad Poirierem | zdroj: Profimedia

Už za pár měsíců nás čeká velice atraktivní zápas o titul šampiona lehké váhy UFC. Vytouženou šanci dostane Khabibův následovník Islam Makhachev. Vyzraje na rozjetého Brazilce Oliveiru?

Dlouho očekávaný zápas o uvolněný šampionský pás lehké divize má své datum i účastníky. UFC oznámilo, že 22. října se na turnaji UFC 280 v Abu Dhabí o titul utká Charles Oliveira s dagestánským talentem Islamem Makhachevem.

Oliveirovo jméno bylo od počátku jasné, protože bývalý šampion o titul přišel za ne příliš normálních okolností. Před zápasem s Justinem Gaethjem nenavážil požadovanou váhu o pouhých 200 gramů a titulu byl oficiálně zbaven. Jenomže podle všeho za Brazilcovo nenavážení mohla špatně zkalibrovaná testovací váha. Když se k tomu přidalo i Oliveirovo dominantní vítězství nad Gaethjem, kterého uškrtil v prvním kole, jen těžko by se mu dala odepřít možnost vzít si titul zpět.

Jeho soupeř však dlouho zcela jasný nebyl. Oliveira několikrát řekl, že rád uvítá v titulovém zápase Conora McGregora, ale to bylo spíše zbožné přání brazilského bojovníka. McGregor si však s jedinou výhrou v lehké váze za posledních 6 let titulový zápas zkrátka nezaslouží.

Nakonec tak padla volba na Islama Makhacheva.  Šéf UFC Dana White sice zpočátku chtěl, aby se o pozici vyzyvatele Makhachev utkal s Beneilem Dariushem, ale nakonec z tohoto požadavku slevil. A dá se říct, že oprávněně, protože Makhachev si s 10 vítězstvími v řadě titulovou šanci určitě zaslouží.

Jediný muž v lehké divizi který má v současnosti ještě lepší bilanci nepřerušených výher v řadě je právě Oliveira, který vyhrál posledních 11 zápasů a navíc je rekordman UFC v počtu ukončení před limitem (19).

Proti Makhachevovi ho ale čeká těžký zápas. Následník neporaženého Khabiba Nurmagomedova je totiž jedním z nejlepších wrestlerů (možná i ten nejlepší) ve své váhové kategorii. Zatímco Oliveira má pravděpodobně lepší boj v postoji a jeho jiu-jitsu je extrémně nebezpečné, Makhachev má svůj dagestánský wrestling a jen těžko jej Oliveira bude dostávat na zem. Poslední 4 zápasy navíc vyhrál před limitem (3 submise, 1 TKO) a z celkových 23 zápasů si odnesl 22 vítězství.

Bude se tak jednat o jeden z nejočekávanějších zápasů tohoto roku, ve kterém se ukáže, zda je Khabibova škola dagestánského MMA účinnější, než brazilské jiu-jitsu spolu se skvělým strikingem bývalého šampiona.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články