O pás přišel, přesto si Oliveira s Gaethjem poradil už v prvním kole!

O pás přišel, přesto si Oliveira s Gaethjem poradil už v prvním kole! zdroj: Getty Images

Zápas o titul v lehké váze UFC měl jasného vítěze. Charles Oliveira nedovolil Gaethjemu stát se šampionem a porazil jej v jeho vlastní hře.

Charles Oliveira sice kvůli kontroverzím s nesplněnou váhou přišel o titul šampiona, ale ukázal, že v lehké divizi je nesporným králem stále jen on. Ještě před samotným zápasem jej vyzyvatel Justin Gaethje obviňoval z toho, že nemá bojovné srdce, že se v kritických situacích vzdává, a že pokud to udělal v minulosti, udělá to znovu. Americký bojovník ale nemohl být dále od pravdy a v dnešním titulovém zápase Oliveira ukázal, že se nebojí tvrdých výměn a místo, aby se boji vyhýbal, šel neohroženě přímo do jeho středu.

Od prvního okamžiku začal Charles na Justina vyvíjet tlak a hned prvním zadním direktem jím pořádně otřásl. Ale Justina je téměř nemožné ukončit údery a i přes Brazilcovu snahu se americký vyzyvatel dokázal po chvíli dostat zpět do hry. A nejen to, v jedné z přestřelek Gaethje oplatil Oliveirovi stejnou mincí, když ho levým hákem „nahulil“, načež si Brazilec raději lehl na zem.

Tam se s ním ale Gaethje nechtěl pouštět do žádných větších akcí a nechal ho raději hned postavit zpět na nohy. Pokud byste čekali, že se po tvrdém úderu bude Oliveira snažit chvíli vyhýbat boji, mýlili byste se. Brazilský bojovník šel znovu do přestřelek, bez jakéhokoliv respektu před Gaethjeho údery. To se mu ale málem znovu stalo osudným, když jím Gaethje opět otřásl. Oliveira si zase lehl na zem a zase jej Gaethje raději nechal postavit.

I poté začal Charles tlačit a znovu se dostal do přestřelky. Tentokrát to byl ale on, kdo poslal svým zadním hákem Gaethjeho k zemi. Okamžitě byl u něj, ale místo dalších úderů jej chtěl uškrtit. Zadním triangle chokem mu to ještě nevyšlo, ale následně vzal Charles Justinovi záda a bleskurychle omotal svoji ruku hluboko kolem jeho krku. Bylo jasné, že tohle vítězství si už Charles vzít nenechá a Justin byl po pár vteřinách donucen odplácat.

Po zápase Oliveira prohlásil, že se cítí být stále šampionem a po takovém výkonu se mu ani nelze divit: „Něco tady chybí. Šampion má své jméno a je to Charles Oliveira!“

Zároveň nekorunovaný šampion vyslal pro své konkurenty jasný vzkaz: „Mám zprávu pro celou divizi. Jsem problém pro celou divizi! Podívejte se na tento tým, na mě. Jsem osvícený, jsem šampion. Tohle je můj titul a měl bych ho tu mít.“

Charles jako "suspendovaný" šampion dostal od UFC příslíbený další titulový zápas. A koho by rád jako příštího soupeře? „Je mi to jedno, prostě mi někoho dejte, nebudu si vybírat,“ prohlásil, ale pak si stejně o jedno jméno řekl: „Hej Conore McGregore! Ukážeš se, nebo budeš utíkat?“

I přestože se dá pochopit, že Oliveira chce McGregora především kvůli pořádné výplatě, irský bojovník nevyhrál zápas v lehké divizi už téměř 6 let a jeho případná účast na titulovém zápase by byla pořádnou fackou do obličeje ostatním bojovníkům v divizi, kteří se snaží k titulové šanci poctivě probojovat. Asi největším kandidátem na Oliveirova dalšího soupeře se tak zdá být Islam Makhachev, který se veze na vlně 10 vítězství v řadě a asi jako v současnosti jediný bojovník by mohl svým skvělým wrestlingem představovat pro Oliveiru alespoň teoretický problém.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články