Jindrová v úvodním kole PFL předvedla skvělý výkon a Brazilku naprosto přestřílela

Jindrová v úvodním kole PFL předvedla skvělý výkon a Brazilku naprosto přestřílela Martina Jindrová rozstřílela svoji brazilskou soupeřku Vanessu Melo v postoji. | zdroj: Getty Images

První zápas v sezóně PFL nemohl pro českou MMA bojovnici Martinu Jindrovou dopadnout lépe. Brazilské soupeřce nedala šanci a rozebrala ji v postoji.

Česká bojovnice Martina Jindrová dnes krátce po půlnoci absolvovala svůj debut v prestižní zámořské MMA organizaci PFL a americkém Texasu rozhodně neudělala ostudu. 31letá bojovnice se do PFL dostala teprve před pár 2 měsíci, kdy senzačně vyhrála nad Američankou Jacqueline Calvacanti a vybojovala si v PFL kontrakt.

Její dnešní soupeřkou byla zkušená veteránka z Brazílie Vanessa Melo, která ještě v lednu bojovala v UFC. Tam se jí však moc nedařilo a ze 4 zápasů vyhrála jen ten poslední. Dříve Vanessa zápasila v bantamové váze, ale s touto váhou měla problémy (V UFC 2x nenavážila), a ve svém prvním zápase v PFL se tak představila rovnou v lehké váze.

Martina byla na zápas skvěle připravená a věděla co od soupeřky čekat. Už v našem rozhovoru přesně odhadla, kde bude mít výhodu: “Myslím si, že by měla být pomalejší, hlavně má 165 cm, takže je i menší. Budu mít delší ruce, budu ji v postoji víc trefovat.” A jak Martina řekla, tak i udělala.

Melo proti ní skutečně byla mnohem pomalejší a i přestože většinu času zabírala střed klece a snažila se Martinu trochu tlačit, tak česká bojovnice vybojovala velice chytře a nedala soupeřce žádnou šanci. Martina Brazilku neustále mátla svými blafáky a v momentě když to Melo nečekala, vypálila svůj rychlý jab, tvrdý zadní direkt nebo lowkick. Melo se pak sice snažila o protiútok, ale to už byla Martina většinou zase pryč z dosahu, takže to muselo být pro Brazilku značně frustrující.

Martina Jindrová PFL 3 zdroj: Getty Images

Nešťastná Vanessa si tak očividně s rychlostí a dlouhými rukami české bojovnice nevěděla rady a až ve druhém kole se jí podařilo vzít Martinu do klinče a natlačit ji na klec. Ne však nadlouho, protože Martina pokus o single leg takedown skvěle ubránila a zápas pokračoval v postoji, kde jasně vyhrávala česká bojovnice.

I třetí kolo bylo velice podobné, Martina si svůj náskok pohodlně hlídala a neustále Vanessu ostřelovala. Především tvrdé zadní direkty jí nesly úspěch a když zápas po třetím kole skončil, nebylo o vítězi pochyb. Martina vyhrála u všech bodových rozhodčích jednomyslně 30-27 a v PFL si za výhru připsala 3 body.

Její výkon se velice líbil také legendárnímu bojovníkovi Randymu Couturovi, který zápas spolukomentoval a Martina si jen těžko mohla představit lepší začátek sezóny v PFL.

V lehké divizi je však spousta nebezpečných bojovnic, v čele s šampionkou Kaylou Harrisson, takže cesta za jedním milionem dolarů, který je nachystán pro vítězku sezóny 2022, určitě nebude jednoduchá. Martina ale po dnešku ukázala, že mezi špičku určitě patří, a po jejím dnešním skvělém výkonu se její šance na výhru rozhodně zvýšily.

Zdroje:  youtube - pflmma

Nejnovější články