Oliveira chce bojovat s McGregorem i Diazem v ten samý večer a oba hodlá ukončit jiným způsobem

Oliveira chce bojovat s McGregorem i Diazem v ten samý večer a oba hodlá ukončit jiným způsobem Šampion lehké váhy UFC Charles Oliveira. | zdroj: Profimedia

Šampion bez titulu, Charles Oliveira prozradil ambiciózní plán, ve kterém chce ukončit irskou superstar i stocktonského gangstera v jediný večer.

Charles Oliveira byl dlouhou dobu poměrně nenápadným bojovníkem, ale v posledních letech se z něj stal ukázkový zabiják, který v současné době nemá v lehké divizi konkurenci. A co víc, Charles je v UFC rekordmanem hned v několika kategoriích.

Drží rekord za nejvíce ukončení v historii UFC (19 z celkem 21 zápasů), za nejvíce ukončení submisí (16), nejvíce získaných pozápasových bonusů (18), z čehož má nejvíce bonusů za výkon večera (12). V sobotu k tomu přidal také jeden rekord o který asi vůbec nestál, a to když se stal prvním šampionem UFC, který nesplnil váhu a byl tak zbaven svého titulu.

Charles je ale velice ambiciózní a rád by ještě pár rekordů překonal, přičemž o jednom se včera vyjádřil na Twitteru. Rád by porazil Conora McGregora a Nata Diaze. Na tom by samo o sobě nebylo nic tak zvláštního, ale Charles si usmyslel, že chce bojovat s oběma v jeden večer.

„Jen aby bylo jasno, rád lámu rekordy a chtěl bych zlomit ještě jeden… Bojovat dvakrát v ten samý večer. Knockoutuju Conora a přinutím Diaze odplácat,“ napsal svoji ambiciózní vizi nekorunovaný šampion lehké váhy.

Charles Oliveira vs Justin Gaethje zdroj: Getty Images

I když by představa těchto soubojů byla velice zajímavá, je jen mizivá šance, že by UFC něco takového opravdu uskutečnilo. Mnohem reálnější je souboj Oliveiry s Islamem Makhachevem, popřípadě Beneilem Dariushem. Tak to koneckonců vidí i sám Oliveira, který by si ale přál, aby se oba bojovníci o právo utkat se s ním nejdříve porvali:

„Myslím, že realita je taková, že Makhachev musí nejdříve bojovat s Dariushem. Oba musí bojovat a potom uvidíme, s kým budeme nebo nebudeme bojovat,“ řekl Oliveira, který zároveň vyzdvihl kvality obou potenciálních soupeřů. „Makhachev je hrozně tvrdý a zaslouží si všechen respekt ve světě. Dariush je taky hrozný tvrďák a má skvělý tým. Bude to skvělý zápas, tak je nechme bojovat a uvidíme, co se stane. Jak jsem řekl, teď se soustředím na to, abych se dostal domů a odpočinul si a můj tým uvidí, s kým budu bojovat. Nikdy jsem od žádného zápasu neutíkal a nikdy nebudu. Budu tady a budu připravený bojovat s kýmkoliv, koho proti mně postaví,“
zakončila současná jednička lehké váhy.

Co se týče Conora McGregora, kterého Oliveira vyzval ihned po zápase s Gaethjem, ten se léčí ze zlomené holeně, ale jeho rekonvalescence probíhá podle všeho dobře a brzy by měl být schopen opět bojovat. Irský bojovník však v lehké váze nevyhrál zápas už téměř 6 let (naposledy porazil Eddieho Alvareze v roce 2016) a jeho případný titulový zápas šance by ze sportovního hlediska nedával žádný smysl. Z finančního pohledu už by to smysl dávalo, avšak možná by Conor po vážném zranění a dvou porážkách v řadě přece jen uvítal „lehčího“ soupeře, než elitního rozjetého zabijáka v podobě Charlese Oliveiry.

Zdroje:  mmafighting.com , Twitter - Charles Oliveira

Nejnovější články