Arianny Celeste: Nejslavnější Octagon girl

Arianny Celeste: Nejslavnější Octagon girl zdroj: Profimedia

V MMA nenajdete jen fightery a fighterky, ale jsou zde i jiné osobnosti, kupříkladu "ring girls."

Ring girls, v UFC označované jako Octagon girls, pro mnohé představují relikt prastarých, šovinistických časů boxu. Jde ale stále o neoddiskutovatelnou součást většiny mainstreamových bojových sportů a ruku na srce, nejden fanoušek se rád na takovou krásku podívá. Jedná se o atraktivní dívky, v drtivé většině případů modelky, které projdou kolem klece či ringu s číslem nebo názvem sponzora nad hlavou, případně předávají šampionovi pás. Jsou nedílnou součástí celé show a proto jsme se rozhodli vám ty nejslavnější představit.

Začneme asi tou nejznámější, Arianny Celesteovou. Ta se narodila 12. listopadu 1985 v Las Vegas pod původním jménem Penelope López Márquezová. Je mexicko-filipínského původu a mluví plynně španělsky. Arianny je její přezdívka z dětství. Je velice atleticky nadaná a už v mládí byla úspěšnou gymnastkou, tanečnicí a roztleskávačkou. Často si vytvářela vlastní nové cviky. Od 15 let se věnuje modelingu. Svojí profesionální kariéru v UFC jako ring girl započala už v roce 2006 v Hard Rock Hotelu v Paradise.  V roce 2008 získala první ocenění World MMA Awards , kdy jí fanoušci zvolili jako nejlepší dívku oktagonu. Ocenění získala čtyřikrát v řadě a dohromady už šestkrát.

Nafotila série pro časopisy jako Playboy, Maxim, Sports Illustrated nebo Fighter´s Only Magazine. Proslavila se také jako hostitel televizní show o automobilech Overhaulin. Nevyhnuly se ji ani kontroverzní momenty. 26. května 2012 byla Arriany zatčena a obviněna z domácího násilí.  Údajně prý kopla svého tehdejšího přítele do obličeje. Bránila se ovšem tím, že ji během jejich rvačky několikrát dusil. Brzy po zatčení byla propuštěna na kauci tří tisíc dolarů a nakonec zproštěna obvinění.

Velice známá je její slovní roztržka s Rondou Rouseyovou. Bývala šampionka UFC se po jednom z turnajů pustila pravě do "ring girl." "Myslím, že by bojovnice měly dostávat víc než ring girls. Nevím jestli ring girls berou až tak moc nebo bojovnice dostávají až tak málo, ale rozhodně bojovnice předvedou v tom co dělají mnohem víc. Přijde mi to nespravedlivé," řekla Rouseyová.

Reakce na sebe nedala dlouho čekat a právě Celesteová tvrdě kontrovala: "Všechno co mám, jsem získala tvrdou prací. Podporuji svou prací vlastní rodinu. Jsem šťastná. Podobné 'domněnky' dělají z lidí osly." Od té doby si obě navzájem nemohou přijít na jméno a když mají možnost, sarkasticky se jedna pustí do té druhé.

Popravdě řečeno mají ale víc společného. Obě se zasadily o změnu vnímání svého povolání veřejností i pracovně. Především Celesteová se zasloužila o to, že ring girls jsou už nejen v UFC absolutní součástí a často se jedná o plný pracovní úvazek. Ona sama sleduje i dění v oktagonu a má i oblíbeného bojovníka, kterého prozradila v rozhovoru pro web 411MANIA. "Vždycky ráda sleduji B.J. Penna, viděla jsem ho jak změnil váhové kategorie a on prostě vyniká ve všem, co dělá. Je to bojovník, který má vždy srdce, bez ohledu na vše ostatní." Jindy ale zase označila za svého oblíbence Andersona Silvu, tak si vyberte.

Zdroje:  USA Today , UFC , 411MANIA , maxim , tisková zpráva

Nejnovější články