Bitva jako řemen! Američan šel třikrát k zemi, přesto dobojoval do konce, Vera výhru obrečel

Bitva jako řemen! Američan šel třikrát k zemi, přesto dobojoval do konce, Vera výhru obrečel Rob Font vs. Marlon Vera | zdroj: Profimedia

Očekávalo se, že to bude dobrý zápas, bojovníci Marlon "Chito" Vera a Rob Font ale nakonec předčili všechna očekávání a svedli 25minutovou válku, která bavila od začátku do konce.

Zápas začal lépe Font, který těžil především ze svého prvotřídního boxu. První kolo jasně ovládl a navrch měl až do posledních vteřin i ve druhém. Necelou půl minutu před koncem ale Vera trefil levý hák a poslal Američana do kolen. Ten se pak jen snažil přežít, což se mu nakonec podařilo.

Bylo vidět, že knockdown dodal Verovi energii, do třetí pětiminutovky se hnal s takovou vervou, že ho rozhodčí ještě před začátkem musel několikrát vytlačit ze středu oktagonu. Američan mu ale dal okamžitě najevo, že se během pauzy stačil vzpamatovat a opět díky svým boxerským kombinacím a mnohem větší frekvenci úderů dominoval.

Pokud byste ale zápas začali sledovat až v průběhu, nejspíš byste podle obličejů bojovníků usoudili, že Font asi dostává pořádnou nakládačku. Vera sice nevysílal tolik úderů, ale očividně jeho útoky nadělaly víc paseky. V poslední půl minutě se mu navíc povedlo na blízko trefit krátký hák, který Američanem trochu otřásl. Následně ho pak doslova roztančil ještě kolenem do hlavy a na zemi mu přidal ještě několik tvrdých loktů. Od vítězství ho i tentokrát dělily nejspíš jen vteřiny.

Ve čtvrtém kole už se misky vah jasně nakláněly na Verovu stranu. Ve třetí minutě navíc Fonta zaskočil zřídkakdy vídaným kopem ura mawashi geri přímo do hlavy, po němž šel otřesený Američan na zadek. Tentokrát měl sice Ekvádorec času na ukončení dost, nepodařilo se mu ale dostat blíž k soupeři a tak mu jen minutu okopával nohy, než rozhodčí Fontovi nařídil vstát. Ve zbývající minutě jsme pak mohli sledovat Marlonovu exhibici kopů, KO ale nepřišlo.

Závěrečné páté kolo nabídlo opět vyrovnanou bitvu plnou přestřelek a po závěrečném klaksonu vlastně nebylo úplně jasné, kdo vyhraje. Font sice v každém kole natrefoval o dost víc úderů, ale naštěstí rozhodčí potvrdili, že MMA není jen statistika a jeho obličej jasně vypovídal o tom, že Verovy útoky měly mnohem větší efektivitu. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

„Dnes cítím to,  co můj trenér pořád říká - tvá mysl se konečně dostala do tvého těla. Byla to pro mě dlouhá cesta, těžká práce…“ snažil se Vera po vítězství popsat své pocity, do očí se mu ale draly slzy dojetí, který má v bantamové divizi třetí největší počet vítězství v historii UFC, před ním jsou jen Dillashaw a Sterling„Když tvrdě makáte, tak máte největší šanci tady přežít. Když uděláte všechno a dáte všechno ostatní stranou, život vám přinese dobré vítězství.“

„Znamená to pro mě všechno. Všechno, po čem jsem v životě snil, se děje. Jsem za sebe a svou rodinu šťastný,“ rozplýval se „Chito“, který je aktuálně asi nejznámějším bojovníkem ve své vlasti. „Žiju svůj sen a stanu se šampionem, přivezu pás do Ekvádoru.“

Vítězství by mělo Veru z osmého místa posunout na pátou pozici, není tedy divu, že příště by rád poměřil síly opět s někým výše postaveným. O chvíli později na tiskovce už ale přišel s konkrétním jménem. „Rád bych znovu bojoval s Aldem, obzvlášt v pětikolovém zápase, protože loni v prosinci ho odmítl. Rád bych mu nakopal zadek. Jestli spolu budeme zase bojovat, ukončím ho. To vám garantuju.“ Není divu, že by rád odvetu, protože legendární Brazilec byl poslední, kdo Marlona dokázal porazit a navíc je aktuálně na třetí příčce bantamové divize, výhra nad ním by tak mohla znamenat vstupenku do titulového zápasu. „Ve středu budu zpátky v tělocvičně, žádná pauza, protože když zastavíte, tak zůstanete vzadu. Tvrdě makám a všechno, co v životě mám, jsem si vydřel,“ vzkazuje ostatním.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články