Jose Aldo poslal nečekanou výzvu a rýpnul si do rivalů

Jose Aldo poslal nečekanou výzvu a rýpnul si do rivalů Jose Aldo vs. Rob Font | zdroj: Profimedia

Kdo se o titul hlasitě nepřihlásí, ten o něj bojovat nebude. I tak by se dalo popsat fungování UFC. Přizpůsobit se musejí i legendy.

Brazilec Jose Aldo je živoucí legenda MMA. Dlouholetý neohrožený vládce pérové váhy (65,7 kg) po hořké porážce od Conora McGregora neprožíval zrovna šťastné období a skoro to vypadalo, že nadešel čas odejít do důchodu. Jenže Aldo jako by v poslední době chytil druhý dech a podařilo se mu v nižší váhové kategorii (61,2 kg) nasbírat 3 výhry v řadě. Nyní vycítil příležitost a rád by znovu zabojoval o titul šampiona.

"Aljamaine, čekám, až podepíšeš smlouvu na náš zápas. Není pochyb, že fanoušci tenhle souboj chtějí vidět. Jsme teď dva nejlepší bojovníci bantamové váhy v UFC," ozval se Jose nečekaně na Twitteru. Nikdy si totiž neliboval v trash talku a nechával za sebe spíš mluvit činy v ringu.

K této výzvě ho zřejmě přiměly obavy, že by se na dlouhou dobu dostal na druhou kolej. Pro Sterlinga se sice nabízí odveta s Petrem Yanem, jenže on namísto toho hned po zápase vyzval bývalého šampiona T.J. Dillashawa, který o pás přišel kvůli užívání dopingu. A nově se do "titulového mixu" vrátil také Henry Cejudo, který oznámil návrat.

"Nech ostatní kluky, ať bojují mezi sebou a vyměňují si urážky přes internet," navrhnul Aldo Sterlingovi. "Dle mého názoru nedává žádný smysl, aby dovolili chlapovi, co byl na 2 roky suspendován za podvádění, aby se vrátil a bojoval o titul, potom co vyhrál těsně 2:1 na body zápas, který podle mě prohrál."

"Ten druhý je klaun, který předstíral odchod do důchodu, aby mu zvedli plat. A když to nefungovalo, tak teď chce bojovat o titul, potom co byl 2 roky mimo hru (a mimo testování na doping)."

"Tak pojďme bojovat o titul, zatímco oni budou v aréně prodávat popcorn. A kdo prodá víc popcornu, ten bude bojovat s vítězem našeho zápasu. Dohodnuto? Pojďme na to, šampione!"

Není sice jasné, zda myšlenka na výzvu a samotná formulace pochází přímo od Alda nebo spíš od někoho, kdo mu spravuje Twitter, ale zdá se, že by tato taktika mohla zabrat. Ačkoliv se totiž Sterling předtím špíčkoval právě s Dillashawem a Cejudem, zřejmě by nepohrdnul ani zápasem proti legendě.

"Dano White, Seane Shelby, Huntere, kdy budeme mít další válečnou poradu?" označil v reakci na Aldovu výzvu hlavní hybatele dění v UFC a dodal, že se chystá vydělat spoustu peněz. Zároveň je to pro něj také dobrá strategie, jak se vyhnout další odvetě s Petrem Yanem, který teď s velkou pravděpodobností zůstane na ocet a bude muset bojovat s tím, kdo zbyde.

Zdroje:  Twitter Jose Aldo

Nejnovější články