„Khabib by nakonec prohrál, kdyby neutekl,“ reagoval José Aldo na tvrdou kritiku od dagestánského šampiona

„Khabib by nakonec prohrál, kdyby neutekl,“ reagoval José Aldo na tvrdou kritiku od dagestánského šampiona zdroj: Profimedia

Khabib Nurmagomedov nedávno tvrdě zkritizoval výkony bývalého šampiona Josého Alda, který si to ale nenechal líbit.

Bývalý šampion lehké váhy UFC Khabib Nurmagomedov se nečekaně pustil do svého kolegy, bývalého několikanásobného šampiona a ikony MMA, Josého Alda. Dagestánský šampion, který se před rokem odebral do předčasného sportovního důchodu byl dotázán, co si myslí o Aldově současné skvělé zápasové formě a vůbec si nebral servítky.

Nurmagomedov je toho názoru, že Aldo už žádnou šanci na šampionský pás nedostane, a že v současné době bojuje jen pro peníze: „Jak ukazuje, že je znovu na vrcholu? Dostal nakládačku, když bojoval… s kým to bojoval? S Petrem (Yanem), že?” začal svoji kritiku Nurmagomedov.

„Někdo vyhraje jeden zapas a každy o tom začne mluvit. Když Conor bojoval s Cowboyem (Cerronem), vypadal jako lev. Když bojuje proti silnějším soupeřům, vypadá jako vystrašené kuře.“

“Zápasy s top bojovníky ukazují tvoji hodnotu. Jak jsem řekl, úroveň ruského fotbalu se ukáže proti Chorvatsku, ne proti Maltě. Zápas s Cowboyem neukáže na jaké úrovni jsi. Stejně jako Aldův zápas proti Pedrovi Munhozovi,“ připomněl Nurmagomedov nedávný zápas Josého Alda a Pedra Munhoze, kdy bral Aldo po skvělé bitvě vítězství na body.

„Nechte jej znovu zápasit proti Petrovi (Yanovi),“ pokračoval Nurmagomedov. „Potom můžeme říct, že je znovu na vrcholu. Viděli jste co tam udělal. Schoulil se a čekal na rozhodčího, aby zastavil zapas. To ukazuje, že nejste na vrcholu. Jestli dostáváte údery, jste při vědomí a nebráníte se, říkám těmto bojovníkům businessmani. Jdou tam, aby vydělali peníze.“

„Opravdoví šampioni jdou tvrdě po každém. Nezajímají se o peníze. Samozřejmě je to důležitý aspekt, ale jde o soutěživost. Takže není možné, aby Aldo zažíval znovu svůj vrchol. Můžete se snažit dokazovat to jak chcete, ale já jsem si tím prošel. Znám to lépe než vy. Vy jste novináři, já jsem bojovník.”

Těžko říct, proč se Khabib začal tolik navážet zrovna do Josého Alda, který s ním nikdy neměl problémy. Faktem je, že José Aldo je fenomenálním bojovníkem, jedním z nejlepších šampionů, které UFC mělo a už více než 10 let se drží v naprosté špičce. V Bantamové váze, kam nedávno přestoupil z pérové divize, se mu sice nedaří tolik, jak byl zvyklý, ale vždy předvedl skvělé výkony. S Marlonem Moraesem ve velice těsném zápase na body prohrál, avšak spousta fanoušků, včetně samotného šéfa UFC Dany Whitea jej viděla vyhrát a zápas o titul s ruským Petrem Yanem byl na ostří nože až do samého závěru. Tyto dvě porážky nakonec dokázal napravit výhrou nad Marlonem Verou a jeho poslední výkon proti Pedrovi Munhozovi jenom dokázal, že Aldo ještě nepatří do starého železa, a že je velkou hrozbou pro každého top bojovníka.

Jose Aldo - Pedro Munhoz Jose Aldo - Pedro Munhoz | zdroj: Getty Images

Khabibova kritika neunikla ani samotnému brazilskému bojovníkovi, který se k ní vyjádřil:

„Co Khabib řekl mi přišlo jako neúctyhodné. Nevím, proč pohrdá mým vítězstvím nad Pedrem Munhozem. Khabib řekl, že už jsem za zenitem, a že už nemám šanci stát se šampionem. Připomněl moji prohru s Petrem Yanem, ale prohry jsou součástí tohoto sportu. Khabib by jednoho dne prohrál, kdyby neutekl hned, jak se stal šampionem,“ řekl José Aldo.

„Nikdy jsme s Khabibem neměli žádné problémy. Dokonce jsem se nabídnul jako náhradník za Fergusona, ale to odmítl. Začínáš si uvědomovat, že odchod do důchodu byl omyl a teď se snažíš shazovat ostatní veterány.“

„Za 10 – 20 let nebudu litovat ničeho, protože bojuju právě teď a tady, ale Khabib se zeptá sám sebe: „Kdybych pokračoval v zápasení, mohl bych být tím nejlepším bojovníkem v historii? Tohle jej sežere zevnitř,“ zakončil svou řeč legendární brazilský šampion.

Zdroje:  mmafighting.com , sportskeeda.com

Nejnovější články