Aspinall ničí jednoho soupeře za druhým, před souboji s nejlepšími chce ale nabrat zkušenosti

Aspinall ničí jednoho soupeře za druhým, před souboji s nejlepšími chce ale nabrat zkušenosti Anglický bojovník Tom Aspinall. | zdroj: Getty Images

Tom Aspinall se na vrchol žebříčku těžké váhy úplně nehrne, na zápasy s nejlepšími bojovníky nemá podle svých slov dostatek zkušeností.

Těžká váha UFC patří momentálně k tomu zajímavějšímu, co dokáže nejslavnější MMA organizace na světě nabídnout. Kamerunec Francis Ngannou, který je třetím šampionem za poslední čtyři roky, v těchto chvílích domlouvá zápas s nikdy neporaženým majitelem prozatímního pásu Cirylem Ganem a v dohledné době by do této hry měl vstoupit také bývalý držitel titulu polotěžké divize a jeden z nejlepších bojovníků historie Jon Jones.

A k vrcholu těžké divize momentálně stoupá také anglický fighter Tom Aspinall. Tomu sice momentálně patří „pouze“ jedenáctá příčka, ale rozhodně by se neměl opomíjet. V UFC totiž tento skvělý striker právě teď drží čtyři výhry v řadě a všechny své soupeře zvládl ukončit před časovým limitem. I tak se ale snaží stát oběma nohama na zemi a nechce svůj postup v žebříčku uspěchat.

„Protože pořád mluvím o tom, že na to půjdu pomalu, hodně lidí si myslí, že nejsem moc sebevědomý. Já si myslím, že je to přesně naopak,“ řekl Aspinall v rozhovoru pro server MMA Fighting. "Faktem je, že jsem si sám sebou, a svými schopnostmi, velice jistý. Jsem si dost dobře vědom toho, že potřebuji ještě více zkušeností, abych mohl soutěžit s chlapy, kteří mají za sebou několik pětikolových zápasů.“

„Žádný z mých duelů netrval déle než kolo a půl. Zkušenosti si nemůžete koupit jako obyčejné věci. Na to jsou až moc cenné a já jsem si vědom toho, že je pro bojování s těmito chlapy potřebuji získat. Bojovníci, kteří jsou nade mnou mají rychlost, sílu a zkušenosti. Zatím jsem většinu soupeřů přejel, ale zatím jsem nezískal moc zkušeností. Chci si to vybudovat."

Tom Aspinall Bude Tom Aspinall novou hvězdou těžké váhy? Zatím to tak vypadá. | zdroj: Profimedia

Tento přístup se u bojovníků v UFC nevidí úplně často. Většina totiž hned po příchodu hlásí, že se chtějí především co nejrychleji dostat do titulového zápasu a nic jiného je nezajímá. Aspinallovi stačí, když bude pomalu stoupat žebříčkem. Věří totiž, že až se mu podaří dosáhnout nejvyšších příček, tak bude mít dostatečně zkušeností k tomu, aby získal šampionský pás. Nyní se tak zaměřil na bulharského bojovníka Blagoye Ivanova, který ho vystřídal na pozici číslo třináct.

„Rád bych bojoval s Blagoyem Ivanovem. Sleduji ho opravdu dlouho,“ prozradil Aspinall. „V těžké váze na mě čeká spousta dobrých soupeřů, ale většina z nich už má něco domluveného. Budou bojovat mezi sebou, takže s nimi pravděpodobně v dohledné době nic nebude. Teď jsem navíc musel do nemocnice, protože mě bolela ruka. Uvidíme tedy, co se stane. Ale líbí se mi Ivanov. Myslím, že by to byl dobrý zápas.“

Podle posledních informací má Aspinall ruku v pořádku a nic mu tedy nebrání, aby si domluvil další zápas. Zda to bude s Ivanovem zatím není jisté, ale už teď si můžete vsadit na to, že tento britský bojovník může v budoucnu v těžké váze udělat pořádný průvan. Pokud si udrží svojí výkonost, tak je schopný dostoupat opravdu vysoko.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články