"Někdy si nejsem jistý, jestli jsem šampion," říká frustrovaný král těžké váhy UFC Ngannou

"Někdy si nejsem jistý, jestli jsem šampion," říká frustrovaný král těžké váhy UFC Ngannou zdroj: Profimedia

Francis Ngannou si postěžoval na nespolehlivost plánování s UFC. Titul je však stále připravený obhájit.

Kamerunský bojovník a šampion těžké váhy Francis Ngannou nemá v UFC zrovna na růžích ustláno. V březnu to přitom vypadalo, že už nebude mít žádné důvody ke stížnostem. Dočkal se vytoužené titulové odvety proti Stipemu Miocicovi, zvítězil tvrdým KO a už se pomalu začínal rozhlížet, proti komu bude trůn těžké váhy bránit.

Problém však nastal, když Ngannou ohlásil, že se do klece vrátí nejdříve v září. Vedení organizace to totiž úplně nesedělo s nastaveným byznys plánem, a především kvůli PPV uspořádalo v srpnu zápas o prozatímní titul (interim), ze kterého vyšel vítězně dosud neporažený francouzský bojovník Ciryl Gane. A Francis z celé této situace není zrovna dvakrát nadšený.

„Jo, mám pocit, že mě tu nerespektují,“ řekl Ngannou v rozhovoru pro server GQ. „Nedávno mi dali pás šampiona těžké váhy UFC a o několik měsíců později začali mluvit o tom, že šampionem bude někdo jiný. Někdy si ani nejsem jistý, jestli jsem opravdu šampion anebo ne. Je to opravdu matoucí.“

Ngannoua nejvíce štve to, že se UFC chová naprosto nepředvídatelně a několikrát mu překopalo plány. Zápas o interim mu prý údajně oznámili už jako hotovou věc a on se tomuto rozhodnutí nemohl jakkoliv bránit. Proto také avizuje, že se svou první obhajobou sice stále počítá, ale k dalším plánovaným akcím organizace bude přistupovat se značným despektem.

„Jsem šampion těžké váhy UFC! A pořád jím chci být,“ pronesl Ngannou. „Ale pokud nahlédneš této hře pod pokličku, tak zjistíš, že je to hlavně o politice. Z hlediska obchodní stránky to není moc hezké. A není to tak snadné jako samotný sport. Před zápasem s Miocicem UFC hovořilo pouze o tom, jak se vítěz postaví Jonu Jonesovi, což se nikdy nestalo. Nakonec jsme skončili u prozatímního titulu.“

Gane, který v minulosti po boku Ngannoua trénoval ve stejném francouzském gymu, několikrát připustil, že mezi nimi sice nějaká rivalita probíhá, ale on sám si podobné věci moc nepřipouští a soustředí se především sám na sebe. Momentálně si totiž užívá kromě skvělé formy také rostoucí zájem fanoušků a médií a samozřejmě také vydělané peníze.

„Pro mě je to jen sport,“ řekl Gane nedávno na jedné z tiskových konferencí. „Chci jenom dělat show a chci, aby každý můj zápas byl skvělé představení. Je to moje práce, za kterou chci dostat peníze. Ale šampionem je stále Francis Ngannou. A já chci bojovat se všemi kluky z žebříčku, abych ukázal, že jsem ten nejlepší.“

Datum jejich společného zápasu ještě není oznámeno, ale prezident UFC Dana White se nechal v minulém týdnu slyšet, že na termínu usilovně pracují. Podle několika zahraničních serverů se zatím jako nejreálnější jeví konec letošního roku nebo první měsíce toho příštího. Ke konkrétnějším informacím bychom se snad měli dostat v nadcházejících týdnech.

Zdroje:  GQ , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články