Aspinall dál stoupá těžkou vahou, moldavskému medvědovi napráskal už v prvním kole

Aspinall dál stoupá těžkou vahou, moldavskému medvědovi napráskal už v prvním kole Sergey Spivak - Tom Aspinall | zdroj: Getty Images

Tom Aspinall potvrdil skvělou formu, na víkendovém turnaji UFC nedal Spivakovi žádnou šanci a po TKO se přiblíží nejlepší desítce těžké váhy.

Vzniká v těžké váze UFC nová hvězda? Tom Aspinall má k tomuto označení hodně blízko. Tento 28letý rodák z anglického Manchesteru totiž zatím kosí své soupeře s chirurgickou přesností a působí jako rozjetý vlak, který bude velice těžké zastavit. To ostatně potvrdil i dnes v noci proti moldavskému „lednímu medvědovi,“ což je přezdívka Sergeye Spivaka.

Aspinall vypadal už při příchodu hodně namotivovaně a to také vzápětí potvrdil i v samotném duelu. Okamžitě totiž zabral střed klece odkud chodil do nebezpečných výpadů. Spivak se sice poměrně obstojně pohyboval, ale i přesto už v úvodní minutě několikrát nepříjemně inkasoval a působil, že není úplně ve svojí kůži.

Anglický fighter navíc v tomto tlaku neustával, což se ukázalo v půlce prvního kola jako zásadní věc. Spivak byl z oponentovy agresivity značně rozhozený a chtěl vše uklidnit takedownem, jenž se mu ale těžce nevyvedl a tak oba borci skončili „pouze“ v klinči. V tu chvíli Aspinall svého protivníka rozhodil kolenem na tělo, po kterém vyslal extrémně tvrdý loket mířený přímo na hlavu.

Spivak se po této ráně snažil couvat, ale byl tak "nakouřený", že po dvou krocích padl k zemi. Aspinall ho okamžitě zalehl a dalšími údery rozhodl o konci zápasu. Parádní TKO, za které Angličan obdržel bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera, což je jeho třetí prémie ze čtyř odbojovaných zápasů v UFC. Elita v těžké divizi by se tak mohla pomalu začít třást, protože tato dravá ryba může doplavat hodně daleko.

„Myslím, že tohle se mi opravdu povedlo,“ řekl Aspinall po zápase. „Byl to můj první pořádný úder v zápase, tou paží jsem ho opravdu napálil. Je to důkaz toho, že jsem opravdu připravený. S kým budu bojovat příště je mi celkem jedno, znám všechny, kdo jsou nade mnou. Ale jsem teď třináctka, takže mi klidně dejte dvanáctku.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články