Miocic si posteskl, že se k němu UFC nechová hezky a nedostal ani nabídku na souboj o prozatímní titul

Miocic si posteskl, že se k němu UFC nechová hezky a nedostal ani nabídku na souboj o prozatímní titul zdroj: Profimedia

Stipe Miocic neprožívá právě teď zrovna jednoduché období, ale stále doufá, že se vše brzy změní a on se znovu popere o šampionský pás.

Američan Stipe Miocic kraloval až do března letošního roku těžké váze UFC. Kamerunský predátor Francis Ngannou mu však šampionský pás sebral a srovnal vzájemné skóre na 1-1. Stipe tedy logicky volal po dokončení společné trilogie, k čemuž se však vedení organizace postavilo zamítavě.

Miocic je tak momentálně v lehce patové situaci. Do jeho divize míří bývalý držitel pásu polotěžké váhy Jon Jones, který trvá na tom, aby ve svém debutu nastoupil proti šampionovi. UFC navíc nedávno uspořádalo souboj o prozatímní titul. Ten po vítězství nad Derrickem Lewisem získal Ciryl Gane, jenž si tak přednostně zajistil právě duel proti Ngannouvi.

„To bylo rozhodnutí UFC.Z mojí strany to rozhodně takhle nebylo. Přál bych si, aby mi zavolali a nabídli mi zápas o prozatimní titul. Pravděpodobně bych nebyl schopný ho vzít, ale bylo by hezké, kdyby mi ho nabídli," řekl Miocic v rozhovoru pro server MMA Fighting. "V září si s Danou (šéfem UFC) sednu a zkusíme vymyslet, jaký bude další plán a co se bude dělat.“

Miocic je z jednání UFC oprávněně frustrovaný. Nedávno dokonce naznačil možnost přestupu do singapurské organizace ONE Chamionship, což se líbilo tamnímu šampionovi Arjanu Bhullarovi, který ihned vyjádřil zájem poměřit síly. Tato možnost ale nevypadá moc pravděpodobně, i pro samotného Stipeho je totiž stále největší motivací usednout znovu na trůn těžké divize v UFC.

„Jediné, co chci, je získat zpátky šampionský pás,“ prozradil Miocic. „To je vše, o čem teď opravdu přemýšlím. Rozhodně nemám obavy z toho, že bych odešel do důchodu. Stále mě to baví a dokud se moje tělo bude cítit dobře, tak mě to bavit nepřestane. Budeme v tom pokračovat.“

Trénovat tak Miocic rozhodně nepřestává a stále se snaží zvyšovat své limity. Nemyslí si, že by v posledním zápase s Ngannouem, od kterého schytal ve druhém kole velice tvrdé KO, udělal nějaké velké chyby, ale bojovník se podle něj musí zlepšovat neustále.

„Je toho spousta. I když vyhrajete, tak existuje spousta věcí, které můžete upravit a zlepšit,“ myslí si Miocic. „Vidím spoustu věcí, které jsem v zápase s Ngannouem udělal dobře, a spoustu věcí, které jsem udělal správně. Ale stejně to dopadlo tak, že jsem byl knockoutován.“

S kým se tedy nakonec Miocic objeví v kleci je nejspíše otázka několika příštích týdnů. On sám si na jednu stranu na nedostatek práce stěžovat nemůže, protože si ve svém domovském státě Ohiu stále částečně vydělává jako hasič a zdravotník, ale zároveň cítí, že už by se mohly v jeho případě pohnout ledy také v UFC.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články