Šéf UFC by rád viděl souboj Jonese s Miocicem, bývalý šampion polotěžké váhy to ale ostře odmítl

Šéf UFC by rád viděl souboj Jonese s Miocicem, bývalý šampion polotěžké váhy to ale ostře odmítl zdroj: Profimedia

Jon Jones stále neustupuje ze svých požadavků a chce rovnou bojovat o titul těžké divize.

Zdá se, že situace kolem bývalého šampiona polotěžké váhy UFC Jona Jonese stále nenabírá jasných rozměrů. Jeden z nejlepších bojovníků MMA historie totiž odmítl další nabízený zápas od organizace a celkem jasně naznačil, jaké má momentálně požadavky.

Celá tato peripetie s Jonesem začala na konci letošního března poté, co v titulovém zápase těžké váhy UFC porazil Francis Ngannou ve druhém kole Stipeho Miocice. Jon si okamžitě na twitteru řekl o duel s novým kamerunským šampionem, ale opět naznačil, že bude chtít za tento souboj pořádně tučnou částku. Tím se dostal do dalšího sporu se šéfem UFC Danou Whitem.

Celý tento konflikt vyeskaloval až v Jonesovy výhružky odchodem z organizace. K tomuto scénáři ale zatím naštěstí nedošlo. Situace se mezitím trochu uklidnila a White se rozhodl nabídnout Jonesovi nového soupeře. Podle něj by si to měl rozdat s bývalým držitelem šampionského pásu Miocicem o post dalšího vyzyvatele.

„Zjišťuji, že si plno lidí myslí, že Miocic není v těžké váze nejlepším bojovníkem všech dob (GOAT), ale on je,“ řekl White v rozhovoru pro ESPN. „Opravdu tvrdě maká a udělal vše proto, aby byl GOAT. Takže opravdu jím je, to je prostě fakt. Libí se mi, že je teď opět nabuzený a chce znovu bojovat. Takže si myslím, že bychom mohli udělat souboj Stipeho a Jona.“

Na toto téma ale Jones ještě dnes v noci na svých smazaných tweetech (které stačil zachytit server MMA Junkie) reagoval naprostým odporem. Připomněl, že do těžké divizi stále přišel rovnou pro titulový zápas a neexistuje pro něj jiná varianta, než bojovat s vítězem chystaného „tituláku“ mezi Francisem Ngannouem a Derrickem Lewisem.

„Nebuďte nadšení. Se Stipem bojovat nebudu,“ napsal Jones. „Nejsem tady abych teď bojoval se Stipem, ale klidně proti němu potom budu bránit pás. Ohlížím se po tom nejvýše postaveném zápase a jsem ochoten počkat. Právě teď je mi 33 let a jsem v nejlepší formě v jaké jsem kdy byl. Jenom budu dál trénovat.“

„Je mi špatně, když slyším pořád ty samá ho*na, že nejsem dostatečně velkou hvězdou a že nepřivedu dostatečné PPV. Jsem připraven na to bojovat v soubojích, které PPV přivedou. Svět chce vidět bitku černého s černým a já jsem připravený mu jí dát.“

Jonesovo čekání na další zápas v UFC tato slova nejspíš znovu prodlouží. Naposledy bojoval už více jak před rokem v únoru 2020, kdy naposledy obhájil šampionský pás polotěžké váhy proti Dominicku Reyesovi. Od té doby se nedokázal z organizací domluvit na několika zápasech a vypadá to, že tato odysea bude ještě nějaký čas pokračovat.

Zdroje:  ESPN , MMA Junkie

Nejnovější články