Jones chce za zápas s Ngannouem pořádnou výplatu. Šéf UFC na to reagoval, že má z "Predátora" strach

Jones chce za zápas s Ngannouem pořádnou výplatu. Šéf UFC na to reagoval, že má z "Predátora" strach zdroj: Profimedia

Jon Jones se opět pustil kvůli penězům do hádky s Danou Whitem a jeho titulový zápas v těžké váze je v ohrožení. 

Všichni si jistě vzpomínáte na to, jak bývalý šampion polotěžké váhy UFC Jon Jones v minulém roce plánoval zápas s Francisem Ngannouem, ale vše ztroskotalo na jeho finančních požadavcích. Dokonce se v tu dobu dostal do sporu se šéfem organizace Danou Whitem, což nakonec vyústilo v to, že Jones odevzdal pás a rozhodl se pro přesun do těžké divize.

Na přelomu roku se situace výrazně uklidnila a White dokonce Jonesovi slíbil, že by při svém debutu v nejtěžší váhové kategorii mohl naskočit rovnou do titulového zápasu proti vítězi duelu Miocic versus Ngannou. Vše je ale, zdá se, opět trochu jinak a opět v tom je spor mezi nejlepším bojovníkem UFC a jeho šéfem.

Celou situaci odstartovaly dva Jonesovy příspěvky na Twitteru, které přidal poté, co včera k ránu zvedl Ngannou nad hlavu šampionský pás. V prvním tweetu Jones napsal: „Pojďme si hrát",“ a za ním následoval další: „Ukažte mi peníze.“ Tím Jones jasně naznačoval, že chce od UFC dostat za zápas s Ngannouem hezky zaplaceno.

To vytočilo Whitea, který na tiskové konferenci s notnou dávkou ironie řekl, že by měl Jones před Francisem utéct do střední váhy a zároveň naznačil, že si není jistý, zda o titulový zápas opravdu stojí, když opět myslí pouze na peníze. White také řekl, že dalším vyzyvatelem by měl být Derrick Lewis, ale že pokud Jones souboj s Ngannouem chce, musí prý akorát zvednout telefon a zavolat UFC. Tato pobídka Jonesovi ale vyzněla v tom smyslu, že se žádná převratná výplata konat nebude.

To samozřejmě nezůstalo dlouho bez odezvy. Jones se rozhodl během včerejšího dne několika příspěvky na Twitteru Danovi i fanouškům vše vysvětlit a bylo evidentní, že ho Whiteova slova hodně zasáhla a urazila a jeho tweety znějí hodně rozzlobeně.

„Jestli někdo přemýšlí nad tím, jestli chci bojovat, tak je odpověď ano. Ale chci za to také dostat zaplaceno,“ napsal Jones. „Opustil jsem polotěžkou váhu, nabral jsem obrovskou hmotnost a teď budou lidé říkat, že se bojím? Všichni kromě mě prohlašují, že se bojím. Jediné, o co jsem žádal bylo, abych dostal zaplaceno. Když chce velké peníze Conor McGregor, tak je to očekávané. Když je chce Jon Jones, tak se bojí."

„Je to pro mě obrovská facka. Myslel jsem si, že jsme na tom teď v pohodě. Seděl jsem tady a tvrdě makal a byl nadšený, že se vrátím, jen abych pak poslouchal takové sr*čky. Jste ohromeni chlapem s knokautovou silou, přitom vám už deset let dokazuji, že dávat silné údery znamená ho*no. Všechny fanoušky pořádně nažhavím. Budu se držet toho, co umím. Zaplaťte mi a nechte mě dělat moji práci.

„Už rok mluvím o tom, že chci dostat větší peníze a nemá to nic společného s Francisovým vítězstvím. Nebojím se žádného chlapa a těžké váhy jsem porážel už od té doby, co jsem byl hubené dítě. Myslíte si, že nabírám na hmotnosti a síle, abych se najednou bál? Jasně, pojďme to překroutit.“

Je velice podivné, že White takhle najednou otáčí a není se vůbec čemu divit, že je Jones rozezlený. Stále platí za nejlepšího bojovníka všech váhových kategorií a zatím nepotkal jediného přemožitele, takže je opravdu tím nejlepším kandidátem, který by Ngannoua mohl prověřit. A pokud jde o peníze - UFC rozhodně vydělá o dost více na zápase Francise s Jonesem, než kdyby do tituláku" naskočil Lewis, který sice nad Ngannouem před pár lety vyhrál, ale díky neaktivitě z obou stran se jednalo o pravděpodobně nejnudnější zápas všech dob.

Zdroje:  Twitter - Jon Jones , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články