"Dejte si facku," vzkázal Jon Jones těm, kteří si myslí, že by ho Adesanya mohl porazit

"Dejte si facku," vzkázal Jon Jones těm, kteří si myslí, že by ho Adesanya mohl porazit zdroj: Getty Images

Po Adesanyově neúspěšném pokusu o dobytí trůnu polotěžké váhy má Jon Jones jasno, jak by jejich vzájemný zápas dopadl.

Israel Adesanya promarnil šanci na definitivní zápis do historie bojových sportů jako šampion dvou divizí. Na turnaji UFC 259 prohrál s polským bijcem Janem Blachowiczem a titul šampiona polotěžké vázy vybojovat nedokázal. Velkou radost tím však udělal Jonu Jonesovi, bývalému králi polotěžké divize, který je s Adesanyou na ostří nože.

Jones a Adesanya se popichují už delší dobu a předtím, než Jones zamířil do těžké váhy, se dlouho spekulovalo o jejich potencionálním souboji. Fanoušci i odborníci oba bojovníky porovnávali kvůli jejich bojovému stylu i fyzickým dispozicím, ale Jones neustále tvrdil, že je na Izzyho příliš velký a silný, což je ještě více patrné teď, když nabral svaly do těžké váhy. Na to poukázal i sobotní duel mezi Adesanyou a Blachowiczem, kde se rozdíl v kilogramech projevil především v klinči a v boji na zemi. 

V reakci na Adesanyovu prohru tak Jon Jones poslal Izzyho fanouškům jasný vzkaz:

“Pokud mi někdy budete psát kecy o tom, že mě Izzy porazí, tak si dejte facku,” napsal na Twitter nejdominantnější šampion v dějinách UFC.

V současné době je jen mizivá šance, že by se Jones, který se teď soustředí na zápas v těžké divizi, utkal s Adesaynou, který půjde pravděpodobně obhajovat svůj titul zpátky do střední váhy. Tento vysněný duel mnoha fanoušků tak ztrácí reálné obrysy.

K situaci se vyjádřil i Daniel Cormier, bývalý dvojnásobný šampion UFC a největší Jonesův rival. Normálně Cormier využije jakékoliv příležitosti, aby se do svého nenáviděného soupeře opřel, nyní mu ale dává za pravdu:

“Když jsme Adesanyu sledovali ve střední váze, přimělo nás to si myslet, že může bojovat s kýmkoliv kvůli své pestré sadě dovedností. Mysleli jsme si, že může porazit Jona Jonese. Poté, co jsem sledoval sobotní zápas, si myslím, že Jones je pro něj příliš velký. Už mě ten zápas tolik nezajímá,” prohlásil Cormier v rozhovoru s uznávaným novinářem Arielem Helwanim. 

Překvapivé je i další Cormierovo prohlášení, ve kterém stále Jonese považuje za nejlepšího bojovníka do 93,5 kilogramů.

“Ačkoliv mám Jana Blachowicze rád a ačkoliv bojoval skvěle, pořád si myslím, že Jon Jones je nejlepší bojovník ve váze do 93,5 kilogramů.”

Adesanya byl před sobotním duelem u sázkových kanceláří pasován na velkého favorita. Ve střední divizi čelil velkým a silným soupeřům, proto si věřil i v druhé nejtěžší váhové kategorii. Blachowicz jej však upozorňoval, že takovou "polskou sílu" ještě nezažil a i když byl zápas v postoji docela vyrovnaný, ve wrestlingu a na zemi Adesanya očividně zaostával. Je tak velice pravděpodobné, že i kdyby se Jon Jones jednou rozhodl vrátit do své oblíbené váhové kategorie, zápas s Adesanyou by měl pravděpodobně podobný výsledek, jako hlavní zápas turnaje UFC 259.

Zdroje:  Essentially Sports

Nejnovější články