„Na tlouštíka se hýbu dost dobře,“ věří si Jon Jones, který nabral kopu svalů a připravuje se na debut v těžké váze

„Na tlouštíka se hýbu dost dobře,“ věří si Jon Jones, který nabral kopu svalů a připravuje se na debut v těžké váze zdroj: Profimedia

Nejúspěšnější šampion UFC už dávno nevypadá jako kostlivec a je z něj pořádný řízek.

Bývalý šampion polotěžké váhy UFC, Jon "Bones" Jones, už v září minulého roku oznámil, že hodlá přejít do těžké váhy a vybojovat tam šampionský titul.

Nechtěl ale nic uspěchat, a tak začal pomalu přibírat váhu, zvedat těžké činky a nabírat svaly, aby si jeho tělo zvyklo a on nepřišel o svoji rychlost a vytrvalost. A výsledek už teď můžeme vidět. Jones totiž ukázal video z tréninku, na kterém lapuje se svým dlouholetým trenérem Mikem Winkeljohnem a už od prvního pohledu je jasné, že si dal na nabrání svalů záležet.

„Cítím, že se na tlouštíka hýbu dost dobře. Věřím, že se budu hýbat nejlépe za celou svou kariéru, jak se doopravdy dostanu do pořádné formy,“ pochválil si svoji těžkotonážní podobu Jones.

Podle všeho na sobě pořád hodlá pracovat, ale jde vidět, že to s přechodem do těžké váhy myslí vážně, a že se tam rozhodně neztratí.

Tak trochu ironické je, že Jones dostal hned ze začátku své kariéry přezdívku „Bones“ (kostlivec) díky své hubené a dlouhé postavě, připomínající kostlivce. To je však minulostí a teď už je z něj těžkotonážník, který se svou postavou nápadně podobá vyzyvateli těžké váhy, Francisi Ngannouovi.

Právě Ngannou se bude snažit vzít 27. března na UFC 260 šampionský titul současnému šampionovi Stipemu Miocici a Jon Jones má od šéfa UFC přislíbeno, že by se měl o titul utkat s vítězem tohoto duelu. První výstřely mezi Jonesem a Ngannouem ale padly už tento víkend, kdy Jones kritizoval zápas mezi Rozenstruikem a Ganem, ve kterém byli oba bojovníci, a obzvláště Rozenstruik dost pasivní.

„Tihle kluci by si měli začít zvykat na rychlejší tempo. Tady tohle postávání jim nebude fungovat, když se taťka vrátí domů,“ rýpl si Jones do těžké divize.

Tento tweet ale nenechal být Francis Ngannou, který se mu patrně od srdce zasmál:

„Taťka, že se vrátí domů?“ napsal Ngannou se třemi smějícími se smajlíky.

Vypadá to, že Jon Jones si na těžkou divizi opravdu věří, ale rozhodně to nebude mít lehké, protože těžká váha je teď mimořádně nabitá a všichni top bojovníci mají sílu na to, aby zápas rozhodli jediným úderem. To umí ale také Jones a rozhodně se tak máme na co těšit.

Zdroje:  mmafighting.com , mmaweekly.com

Nejnovější články