Francis Ngannou by mohl bojovat o titul v dubnu, pak chce Jona Jonese jako prvního vyzyvatele

Francis Ngannou by mohl bojovat o titul v dubnu, pak chce Jona Jonese jako prvního vyzyvatele zdroj: Profimedia

Francis Ngannou se nejspíš konečně dočká titulového zápasu se Stipem Miocicem. Pokud zvítězí, chce mít svoji první obhajobu proti Jonu Jonesovi.

Vypadá to, že se bývalý vyzyvatel těžké váhy UFC Francis "Predator" Ngannou dočká svého druhého titulového zápasu proti Stipe Miocicovi. Po poměrně dlouhé odmlce totiž prezident organizace Dana White oznámil, že by se měl tento duel velice pravděpodobně uskutečnit v průběhu dubna na turnaji UFC 260.

Ngannou už byl posledních několik měsíců jako na trní, protože nejdříve musel čekat na dokončení trilogie Miocice s Cormierem a poté pro změnu na to, kdy se Stipe rozhoupe k dalšímu zápasu. V loňském roce mu navíc ztroskotala jednání s bývalým šampionem polotěžké váhy, Jonem Jonesem.

Oba borci měli o potencionální duel zájem, ale údajně si řekli o tak přehnané finanční požadavky, že jim UFC odmítlo vyhovět. Proto Jones vycouval, se slovy, že bude raději bojovat s Janem Blachowiczem. To se ale nakonec opět změnilo a jak všichni víme, Jones nakonec opravdu přešel do nejtěžší váhové divize, kde čeká na svůj debut.

Francis Ngannou O síle Francisových úderů už se přesvědčil nejeden bojovník. | zdroj: Profimedia

Ngannou si nyní pro server MMA Fighting posteskl, že vyjednávaní s Jonesem nedopadla, protože mohl mít v období čekání odbojovaný další zápas. „Za sebe říkám, že bych tenhle fight moc rád viděl. Moc jsem chtěl, aby se uskutečnil. Pokud by k němu došlo, tak bych byl pořád aktivní. Kdybych měl vzít dvě pozitivní věci, které by mi duel s Jonesem přinesl, tak by to bylo to, že bych bojoval proti pravděpodobně nejlepšímu bojovníkovi na světě, ale hlavně bych zůstal aktivní.“

Není divu, že byl Ngannou poslední dobou tolik frustrovaný. Za rok 2020 odbojoval pouhých dvacet vteřin, když v květnu sestřelil Jairzinha Rozenstruika a k ničemu dalšímu už se nedostal. Nyní se mu snad blýska na lepší časy. Navíc věří, že vyhraje šampionský pás a Jones bude jeho prvním vyzyvatelem.

Pravdou je, že vrchol těžké váhy opravdu stagnoval a o titul se zde minulý rok bojovalo pouze jednou, což je dost tristní statistika. Teď by se ale ledy měly konečně opět pohnout a my bychom se mohli dočkat dalších špičkových zápasů. Vše teď záleží hlavně na Miocicovi a také samozřejmě na vedení UFC.

Zdroje:  MMA Fighting , tisková zpráva

Nejnovější články