Francis Ngannou stále čeká na titulový zápas a uvažuje o souboji dynamitů s Anthony "Rumble" Johnsonem

Francis Ngannou stále čeká na titulový zápas a uvažuje o souboji dynamitů s Anthony "Rumble" Johnsonem O síle Francisových úderů už se přesvědčil nejeden bojovník. | zdroj: Profimedia

Francis Ngannou stále nezná termín, kdy se utká se šampionem Stipem Miocicem. Chce pořád čekat, ale zároveň by rád porovnal sílu úderů s Anthony Johnsonem.

Co je nového v těžké váze UFC? Tuto otázku raději vůbec nepokládejte číslu 1 této divize, Francisi Ngannouovi. Jeho vyhlížení souboje o šampionský pás totiž začíná připomínat čekání na Godota, který nikdy nepřišel.

Ngannou se snad své šance dočká, ale už před měsícem jsme avizovali, že jeho čekání na svoji šanci zabojovat o titul je opravdu dlouhé. Přitom neudělal vůbec nic špatně. Pouze si nynější šampion Stipe Miocic dává na čas a vedení UFC na něj evidentně nevyvíjí dostatečně velký tlak k tomu, aby se dal na papír datum dalšího zápasu.

Toto vybržďování Ngannoua neštve pouze z osobního hlediska, ale také z hlediska celé těžké váhy. Vidí totiž, že se ve většině zbylých hmotnostních kategoriích o šampionský pás bojuje až čtyřikrát do roka. Proto by Francis i zde nastavil povinný limit na počet titulových zápasů, protože tato nečinnost nejvyšší váhové třídě UFC ubližuje.

„Myslím, že kdyby existovaly tři čtyři titulové zápasy ročně, tak by o titul mohl bojovat každý,“ řekl Ngannou pro podcast Morning Kombat. „Nikdy by to tohle nastavené číslo nepřekročilo – ale muselo by se pokračovat. Měli by najít způsob, jak donutit těžkou váhu, aby se nějak posunula, protože právě teď je zaseklá.“

Francis Ngannou - Junior Dos Santos zdroj: Profimedia

Ačkoliv je Ngannou upjatý na souboj o titul a Stipeho Miocice, což je logické, tak má v hlavě ještě jednoho soupeře. Do UFC se podle posledních informací totiž velice pravděpodobně vrátí ze sportovního důchodů jeden z největších ranařů, Anthony „Rumble“ Johnson.

S Ngannouem, který patří také k mužům s neskutečným dynamitem v ruce, by tak mohli vytvořit opravdu třaskavý souboj. „Jo tenhle fight by mě velmi zajímal,“ přiznal Ngannou. „Rumble Johnson je člověk, kterého si hodně vážím. Jako člověka ho znám a jako člověka ho obdivuji. Bylo by skvělé s ním sdílet oktagon. Ať už by šlo o titul anebo ne.“

„Mám ještě stále nějaké sny a aspirace. Ale musím zůstat soustředěný a realistický a řešit momentální situaci. Otázka na tuto věc se tu objevila už dříve a já bych byl pro tento zápas. Byl by to totiž velký zápas a mě by bylo velikou ctí bojovat s Rumblem Johnsonem.“

Johnson bojoval v UFC sice pouhé tři roky, ale zanechal tam nesmazatelnou stopu neskutečně atraktivními zápasy. Pouhý jeden jediný jeho duel skončil až po časovém limitu. Dvakrát se dokonce utkal o šampionský pás, ale Daniel Cormier si ho pokaždé dokázal pohlídat. To byla pro Johnsona jediná šmouha na této kariérní etapě. Kdyby se při návratu utkal právě s Ngannouem, byla by to jistojistě exkluzivní záležitost.

Zdroje:  Morning Kombat

Nejnovější články