Ngannou vítá Jonese v nejtěžší váhové kategorii. "Těžká váha může být pro Jona jednodušší divizí," překvapil obávaný bojovník

Ngannou vítá Jonese v nejtěžší váhové kategorii. "Těžká váha může být pro Jona jednodušší divizí," překvapil obávaný bojovník zdroj: Profimedia

Kamerunský predátor pochválil Jonesovo bojové IQ a předpovídá mu světlou budoucnost v těžké váze.

Jon Jones rozvíří vody nejtěžší váhové kategorie. Dominantní šampion polotěžké divize se oficiálně vzdal šampiónského pásu a vyhlíží nové výzvy mezi nejtěžšími zápasníky. Jedním z potencionálních soupeřů může být i predátor z Kamerunu Francis Ngannou, který vydal překvapivé prohlášení a věští Jonesovi velké úspěchy. 

V rozhovoru s novinářem Arielem Helwanim Ngannou pronesl:

“Myslím, že těžká váha může být pro Jona jednodušší divizí. V těžké váze schytáte tvrdší údery, ale není to stejná technika, není to stejně vysoké bojové IQ.” 

Třiatřicetiletý kamerunský bojovník se toužil stát prvním africkým šampionem, ale na UFC 220 podlehl Stipe Miočičovi. Od té doby ale znovu dokázat čtyřikrát vyhrát v prvním kole, tvrdými údery zdemoloval legendy Caina Velasqueze i Juniora dos Santose a znovu okolo sebe vytvořil pořádný rozruch. Jako dvojka divize teď vyhlíží druhou titulovou šanci, které je pozitivně nakloněn i Dana White. 

“Francis je definitivně další v pořadí. Nemůžeme Francise přeskočit.” řekl Dana White. “Zničil všechny soupeře a od prvního titulového zápasu ušel opravdu dlouho cestu. Příští šanci dostane on, ale Jones v těžké váze je zajímavá událost.” 

O Jonesově přesunu mezi nejtěžší zápasníky, se spekulovalo již delší čas. Nejdominantnější šampion měl s UFC spory ohledně platových podmínek a v minulosti dokonce prohlásil, že již zápasit nebude. Nyní se zdá, že jednání směřují pozitivním směrem, což potvrdil na sociálních sítích. 

Jones na Twitter také napsal, že se stačí vyhnout Stipeho pravé ruce a svou silou a rychlostí porazí nejlepšího bojovníka historie těžké váhy. Ngannou rychle odpověděl, že titulový souboj je jeho: "Seď a počkej si na tvé kolo, já jsem další."

Jones kontroval slovy, že uloví predátora holýma rukama. Oba už se v minulosti na společném zápase jednou domluvili, ale UFC nebylo údajně ochotno dostatečně zaplatit. Teď to vypadá, že bychom se v budoucnu mohli porovnání ryzí síly s bojovou chytrostí přecejen dočkat. 

Ačkoli patří Ngannou mezi nejobávanější světové bojovníky, bývalý Jonesův protivník Anthony Smith si myslí, že Jones Francise porazí: 

"Francis není rychlý a je velmi předvídatelný. Jon je rychlejší, chytřejší a dokáže si držet správný odstup. Myslím si, že Francis Ngannou je pro Jonese jedním z nejlehčích zápasů v těžké váze." prohlásil překvapivě Smith.

Svými fyzickými předpoklady Jones rozhodně patří do těžké divize. V polotěžké kategorii sice navážil 93,5 kilogramů, do zápasů však nastupoval s více než sto kilogramy váhy. Abnormální fyzická síla, rozpětí paží, rychlost, pohyb a především zápasové IQ, to jsou zbraně, kterými dokáže porazit jakéhokoliv bojovníka.

Situace je jasná, Jones se zavře do posilovny, nabere svalovou hmotu a počká na vítěze duelu Miočič vs. Ngannou 2. Těžká váha získala nový náboj, Jon Jones je opět hladový a touží přidat do sbírky další mistrovské tituly, máme se tedy rozhodně na co těšit.

Zdroje:  Essentially Sports , mmajunkie.com

Nejnovější články