Dominick Reyes je přesvědčený, že Jon Jones odchází do těžké váhy, protože se bojí odvety

Dominick Reyes je přesvědčený, že Jon Jones odchází do těžké váhy, protože se bojí odvety zdroj: Profimedia

Jon Jones má polotěžkou váhu za „vyčištěnou“, ale Dominick Reyes je přesvědčený, že utíká kvůli němu

Jon Jones nedávno udělal zásadní rozhodnutí a odevzdal svůj titul v polotěžké váze, aby se soustředil na divizi těžké váhy, kde chce vybojovat další šampionský pás.

Podle svých slov „vyčistil“ polotěžkou váhu a větší výzvy jej teď čekají v těžké váze:

„Měl jsem jen tři těsné zápasy v poslední dekádě. Je bezpečné říct, že polotěžká divize byla vyčištěna. Teď vstoupím do těžké váhy, která je na nejlepší úrovni v historii.“

Je pravda, že Jones opravdu bojoval s těmi nejlepšími po téměř deset let a nikdy nenašel přemožitele. Jeho poslední zápasy s Thiago Santosem a s Dominickem Reyesem byly však velice těsné a většina fanoušků a médií dokonce viděla vyhrát Reyese. Ten se k Jonesově odchodu vyjádřil pro Ariela Helwaniho a věří, že právě on je tím důvodem, proč Jones „utíká“ z polotěžké váhy:

„Odchází do těžké váhy, protože kluci tam jsou pomalí. Uvědomujete si to, že jo? Už s námi neudrží tempo. Po tom, co jsme mu Thiago Santos a já udělali, říká si ‚páni, musím jít nahoru, tihle chlapi začínají být moc rychlí, moc atletičtí, začínají být moc dobří‘. Těžké váhy jsou pořád pomalé.“

„Myslím, že jeho ego mu nedovolí přiznat, že já jsem ten důvod, proč jde do těžké váhy. Vím, že se mnou nechce odvetu. Vzdal se šampionského pásu. Nevzdáte se něčeho, na co jste pyšní, co jste si vysloužili. Proč byste se toho vzdali, aniž byste cítili, že jste si to nezasloužili?“

„Můj cíl je dostat ten pás tak jako tak. Je blbé, že přitom nemůžu porazit Jona. Ale já ho chytnu. Chytnu ho později.“

Dominick Reyes vs Jon Jones zdroj: Profimedia

Na úvaze Dominicka Reyese určitě může být kus pravdy, ale také je fakt, že Jones si s myšlenkou přejít do těžké váhy hrál už docela dlouho a k rozhodnutí došlo až teď. Dominantní šampion totiž bedlivě sledoval vyrovnaný zápas mezi Stipe Miocicem a Danielem Cormierem (kterého dvakrát porazil), a je přesvědčen, že získat titul v těžké váze pro něj nebude tak náročné.

Nejdříve ale však musí počkat jak dopadne zápas o titul mezi Stipe Miocicem a Francisem Ngannou, o kterém šéf UFC Dana White jasně řekl, že má přednost.

Dominicka Reyese čeká znovu zápas o titul v polotěžké váze, ve kterém se utká s polským bijcem Janem Blachowiczem na nabitém turnaji UFC 253. Na stejném turnaji se o titul ve střední váze utká také Israel Adesanya a Paulo Costa, takže se máme rozhodně na co těšit.

Zdroje:  ESPN , BJPenn.com

Nejnovější články