Jon Jones po zápase s Reyesem - "Má brada je podceňovaná, schytal jsem jeho nejlepší údery"

Jon Jones po zápase s Reyesem - "Má brada je podceňovaná, schytal jsem jeho nejlepší údery" Dominick Reyes ukázal, že Jones rozhodně není neporazitelný | zdroj: Profimedia

Jon Jones stanovil nový rekord v počtu vyhraných titulových zápasů, na tiskovce uznal kvality soupeře i své tvrdé brady.

Jon Jones se během posledního zápasu pořádně zapotil a že zápas opravdu bolel bylo patrné i z jeho příchodu na tiskovou konferenci, když si hodně ztěžka sedal a trochu zaskuhral. "Moje kalhoty jsou neuvěřitelně těsné," zavtipkoval s přítomnými novináři.

"Nebyl jsem si vždy jistý, že vyhrávám, ale byl jsem si jistý, že to nevzdám, že nezpomalím. Kouč Greg Jackson mi řekl - Jone, možná to páté kolo potřebuješ vyhrát. A srdce šampiona řeklo, žádný problém trenére," popsal své pocity před posledním kolem na tiskové konferenci. Těsná výhra však pro něj mohla být o to sladší, že překonal rekord Georgese St. Pierra v počtu vyhraných titulových zápasů. Ten podle něj teď jen tak nikdo nepřekoná, protože MMA se stává stále vyrovnanějším sportem. "Pokud by se vrátil Georges St. Pierre, tak hádám, že on by o to mohl soupeřit. Myslím, že je jednu výhru za mnou. Takže on jediný by to mohl být." Že by nová motivace pro kanadského bojovníka pro návrat z důchodu?

Za svou rekordní výhru Jones poděkoval mimo jiné své tvrdé bradě, která vydržela Reyesovy nejtvrdší údery. "Myslím, že má brada je podceňovaná. On přitom knockoutoval tolik lidí. Myslím, že jsem schytal jeho nejčistčí údery a nebyl jsem ani jednou "nahulený", párkrát se mi zablesko před očima, ale Bůh mi nadělil tvrdou bradu. Za to si ale nemůžu připisovat zásluhu, protože s takovou bradou se buď narodíš nebo ne."

Jones vs. Reyes Dominick Reyes ukázal, že Jones rozhodně není neporazitelný | zdroj: Profimedia

Zároveň si však šampion postěžoval, že si možná nastavil laťku příliš vysoko, protože lidé zkrátka očekávají, že všechny vyzyvatele jasně přejede. "Ze 30 zápasů se mnou jen 3 lidé dokázali udělat vyrovnaný zápas. Vidět mě s monoklem, vidět mě inkasovat, to neuvidíte moc často, takže jsou z toho lidé nadšení. I když je to obyčejný jab. Jednou jsem spadnul na zem, nebyl jsem otřesený, ale fanoušci to milovali," rozpovídal se. "Ale je na tom i něco dobrého. Jedním z největších problémů Mika Tysona bylo, že byl tak dominantní, až lidi ztratili zájem."

Reyes podle svých slov v zápase ukázal, že Jones je jen člověk. To samé zdůraznil i sám šampion. "Je to těžké, když od vás lidi očekávají skvělé věci v každém okamžiku. Jsem pořád bojovník jako každý jiný, krvácím, mám pochybnosti, slabosti, cítím bolest."

Řeč došla samozřejmě i na odvetu, se kterou Jones prý nemá nejmenší problém, pokud o ni fanoušci a Dana White budou stát. Uvidíme tedy, co s ním bude dál. Sám šéf UFC totiž prohlásil, že když viděl, v jaké stavu oba bojovníci jsou, s nabídkou na další zápas jim teď nějakou dobu rozhodně volat nebude.

Nejnovější články