Jones obhájil svůj titul, ale Reyes dost možná vyhrál zápas

Jones obhájil svůj titul, ale Reyes dost možná vyhrál zápas zdroj: Profimedia

Souboj dvou neporažených bojovníků ukázal skvělou podívanou a výsledek, o kterém se bude ještě dlouho diskutovat.

Dominick Reyes se Jonu Jonesovi postavil s nebývalým sebevědomím a od začátku bylo vidět, že se šampiona nebojí a že udělá všechno, co bude moci, aby jej porazil.  

První kolo začal Reyes bez respektu a ukázal, že je třeba s ním počítat. Několikrát Jonese trefil svojí tvrdou levačkou, zasadil mu hodně povedený highkick a překvapil Jonese tvrdými lowkicky. Jones ale nepanikařil, údery se snažil vykrývat nebo jim uhýbat a i přes ostré počáteční tempo vyzyvatele se snažil Reyese tlačit. První kolo ale vyznělo ve prospěch vyzyvatele.

Ve druhém kole začal Reyes lowkicky a zahnal Jonese k pletivu a tam jej pronásledoval po obvodu oktagonu. Šlo vidět, že Jones není zvyklý na takový tlak, protože je to snad poprvé, co před svým soupeřem doslova utíkal. Hned se ale srovnal a začal opět Reyese tlačit. Jenomže Reyes i z ústupu okopával Jonesovy nohy a útočil svým dobrým boxingem v kombinacích. Především ve svém levém direktu má Reyes neskutečnou sílu. Jones zasadil Reyesovi hezký sidekick a Reyes mu vrátil tvrdý zvedák. Druhé kolo bylo hodně těsné. I přestože Jones po většinu kola tlačil, Reyes dělal skvělou práci svými lowkicky a byl v tomto kole aktivnější.

Třetí kolo pokračovalo podle stejného scénáře. Reyes daroval Jonesovi pěkný highkick a přestože mu dal pořádné rány, Jones pořád tlačil a nedal Reyesovi moc prostoru, aby se pořádně rozjel. Když už ale Reyes zaútočil, Jones byl nucený ustupovat a někdy i odbíhat. Reyes neustále okopával nohy a přidal Jonesovi zvedák přímo na bradu. Jones natlačil Reyese na pletivo a poprvé se pokusil o takedown, ale nebyl schopný jej dostat na zem. Toto kolo bylo taky dost těsné a je těžké je hodnotit. Jones neustále tlačil a kontroloval oktagon, ale neudělal Reyesovi skoro žádnou škodu. Reyes sice ustupoval skoro celé kolo, ale byl aktivnější ve svých protiútocích a patrně udělal Jonesovi větší škodu.

Ve čtvrtém kole začal Jones konečně s přehledem dominovat. Reyes sice ze začátku ohrožoval Jonese svými tvrdými údery, ale Jones si s tím poradil. Šampion šel po takedownu a tentokrát Reyese dvakrát položil na zem. I tak se mu jej ale nepodařilo na zemi udržet a Reyes se okamžitě zvedl na nohy. Jones pořád tlačil a Reyes začal být viditelně unavený. Tohle kolo určitě vyhrál Jones

V pátém kole měl Reyes zase aktivní začátek, ale Jones skóroval takedown. Jenomže Reyes se mu okamžitě zvedl zpátky na nohy. Jones vystupňoval svůj tlak a podařilo se mu zasadit několik pěkných roundkicků. I přestože byl Reyes už pořádně unavený, pořád se hýbal a nedával Jonesovi šanci na nějakou větší akci. Jones měl na konci kola už viditelně navrch, ale i tak se nepouštěl do větších přestřelek. Opět jasné kolo pro Jonese.

Vyhlášení výsledků provázela napjatá atmosféra, protože zápas byl opravdu těsný a je dost možné, že Reyes byl lepším bojovníkem. Rozhodčí ale nakonec udělili vítězství Jonesovi, který tak vyhrál již 14. titulový zápas a zapsal se tak do historie MMA.

Podle statistik signifikantních úderů měl navrch Reyes první tři kola a čtvrtému a pátému vévodil Jones. I přesto dali rozhodčí vítězství Jonesovi, který zase většinu zápasu kontroloval oktagon a tempo boje. Reyesovi však neudělal skoro žádnou škodu a podle mnohých měl vyhrát právě Reyes, který byl pravděpodobně lepším zápasníkem první tři kola.

Tak trochu skandálem pak bylo hodnocení jednoho z rozhodčích, který dal Jonesovi čtyři kola z pěti, což je v podstatě nemožné a i z komentátorského stanoviště zaznělo od Joe Rogana a Dominicka Cruze, že tento rozhodčí by měl vrátit svoji licenci.

Dominick Reyes byl očividně zklamaný, ale za svůj výkon se vůbec nemusí stydět a snad se dočkáme brzké odvety, protože tento vyzyvatel si ji nepochybně zaslouží.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články