Shevchenko potřetí v řadě obhájila šampionský pás! Chookagian vzdorovala pouze do třetího kola

Shevchenko potřetí v řadě obhájila šampionský pás! Chookagian vzdorovala pouze do třetího kola Shevchenko | zdroj: Profimedia

Valentina Shevchenko nedala Chookagian žádnou šanci a opět ukázala, proč je považovaná za jednu z nejlepších MMA bojovnic.

Ženská muší váha. Kyrgyzsko-peruánská šampionka Valentina Shevchenko (31 let) je bezpochyby jednou z nejlepších bojovnic na světě. Po bantamu, kde dvakrát neúspěšně narazila na Amandu Nunes, zkusila jít o třídu níž a od té doby jede jak nezastavitelný stroj. Hned v druhém zápase nejnižší váhy sebrala titul Joanně Jedrzejczyk a od té doby dvakrát obhájila. Shevchenko vyniká agresivním postojem, ale nemá žádný problém ani se zemí.

Američanka Katlyn Chookagian (31 let) je úplný opak. Je známa svou defenzivou a také je považována za bojovnici, která neumí ukončovat zápasy před limitem, což nám potvrdí také pohled do jejich statistik. Ze třinácti výher zvládla své soupeřky pomocí TKO nebo submise pouze třikrát. Na druhou stranu za celou svojí kariéru ochutnala pouze dvě porážky. Naposledy zvládla loni v listopadu zdolat Jennifer Maiu, čímž se dostala do série dvou vítězství v řadě.

První kolo proběhlo přesně podle očekávání. Chookagian si držela veliký odstup a dbala především na pohyb a občasný slabší výpad. Shevchenko ze středu oktagonu svojí soupeřku monitorovala a používala především low kick, kterým neomylně trefovala. Poslední minutu se jí navíc povedl takedown a na zemi loktem otevřela Chookagian nad obočím nepříjemnou ránu, ze které se okamžitě začala silně řinout krev. První kolo jednoznačně pro Shevchenko.

Druhé kolo bylo jako přes kopírák. Shevchenko zabrala prostředek, vše kontrolovala a občas vypustila některý ze svých kopů. Dvě minuty před koncem přišla se skvělou otočkou a chodidlem trefila Chookagian přímo do hlavy. Ta se sice desetinu vteřiny zapotácela, ale jinak na sobě nedala nic znát. Shevchenko tedy opět přistoupila k úspěšnému strhu, a i přesto, že teď na zemi nepřidala žádný devastující loket, měla vše ve svojí režii. 2:0 pro Valentinu.

Třetí kolo započala Shevchenko téměř rovnou úspěšným takedownem, v horizontální poloze okamžitě přešla do krucifixu a začala své oponentce na hlavu sypat jeden úder za druhým. Chookagian se stále snažila vyprostit a nevypadalo to, že by chtěla duel úplně vzdát, ale rozhodčí, který vše sledoval z veliké blízkosti, byl jiného názoru, a zápas po minutě a pár vteřinách třetího kola ukončil. Shevchenko potřetí v řadě ubránila šampionský pás a zapsala se zlatým písmem jak do historie UFC, tak celého MMA!

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články