Jon Jones se zřekl svého titulu a hodlá přestoupit do těžké váhy!

Jon Jones se zřekl svého titulu a hodlá přestoupit do těžké váhy! zdroj: Profimedia

Nejdominantnější šampion chce titul v těžké váze. A jednání s UFC podle všeho vypadají dobře.

Teď už bývalý šampion v polotěžké divizi, Jon "Bones" Jones, se zřekl svého šampionského titulu a chce zkusit štěstí v těžké váze. Jones to včera oznámil na svém twitteru:

„Právě jsem telefonoval s UFC, dnes jsem potvrdil, že se vzdávám svého titulu v polotěžké váze. Je oficiálně k mání. Byla to skvělá cesta, upřímně děkuji všem svým soupeřům, UFC a hlavně vám fanouškům.“

Od zatím posledního zápasu s Dominickem Reyesem nemohl Jones a UFC najít společnou řeč ohledně Jonesového finančního ohodnocení. Jones chtěl, aby jej UFC začalo lépe platit, ale šéf UFC Dana White to odmítal, a tak Jones řekl, že dokud nedostane to, co si podle něj zaslouží, nebude bojovat.

UFC se ale k ničemu nemělo a sám Dana White nedávno řekl, že si počká, až Jones zavolá, že chce bojovat. To se ale nestalo a šampion polotěžké váhy včera přitvrdil a oficiálně se vzdal titulu.

Jones rovněž napsal, že je s UFC ochoten o své mzdě vyjednávat, a že pokud UFC změní svůj názor, rád by se vrátil zpět a bojoval v těžké váze. Do té doby se chce Jones věnovat rodině a své komunitě.

To očividně zabralo, protože za 2 hodiny Jones napsal, že UFC s ním začalo vyjednávat:

„Právě jsem měl velice pozitivní konverzaci s UFC. Vypadá to, že budeme vyjednávat o mém dalším zápase v těžké váze. Dobré zprávy, nabírání váhy začíná.“

Jon Jones zdroj: Profimedia

Jon Jones je nejdominantnější šampion, jakého UFC mělo. Stal se nejmladším šampionem v historii, v pouhých 23 letech. Od té doby vyhrál nejvíce titulových zápasů (14) v historii UFC. Jeho jediná prohra je díky nesmyslné diskvalifikaci za nedovolený úder loktem. V polotěžké váze dokázal porazit legendy MMA jako Alexandera Gustafssona, Lyota Machidu, Rashada Evanse a dokonce i Daniela Cormiera, kterého porazil dvakrát. Jeho poslední zápas s Dominickem Reyesem byl však hodně kontroverzní, kdy většina fanoušků a odborníků viděla těsně vyhrát Reyese.

Jones už hodně dlouho koketoval s myšlenkou na přestup do těžké váhy, naposledy se na twitteru pošťuchoval s Francisem Ngannouem, ale právě díky nedostatečnému finančnímu ohodnocení ze zápasu sešlo.

Po nedávném zápase mezi Danielem Cormierem a Stipem Miocicem se Jon Jones opět nechal slyšet, že by se současným šampionem neměl větší problémy:

„Vyhnu se Stipeho pravé ruce, jsem příliš rychlý, budu příliš silný, až přijde ten správný čas a budu mít příliš mnoho energie. Brzy, velice brzy budu považován za nejnebezpečnějšího muže na světě.“

„Titule v těžké váze, uvidíme se velice brzy. Vítězně.“

Pokud Jon Jones opravdu půjde do těžké váhy, mohl by v této divizi pořádně zamíchat kartami. S titulovou šancí je teď ale na řadě Francis Ngannou, který se o ni hlásí už velice dlouho.

Zdroje:  Jon Jones Twitter

Nejnovější články