Kolik vydělává šampion Jon Jones? Dana White věří, že s ním urovná vztahy, a že Jones bude dále bojovat

Kolik vydělává šampion Jon Jones? Dana White věří, že s ním urovná vztahy, a že Jones bude dále bojovat Jon Jones - Thiago Santos, UFC 239 | zdroj: Profimedia

Slovní válka mezi Jonem Jonesem a Danou Whitem vygradovala asi více, než by si šéf UFC přál. A teď se ji snaží vyžehlit.

Šampion polotěžké váhy v UFC Jon Jones nedávno rozčeřil vody MMA, když oznámil, že se hodlá zřeknout šampionského titulu v polotěžké váze. Důvod? Nedostatečné finanční ohodnocení.

Celé situaci předcházely Jonesovy námluvy na „superfight“ s vyzyvatelem v těžké váze, Francisem Ngannouem. Oběma (stejně jako fanouškům) se myšlenka na zápas velice zamlouvala a byli více než ochotni střetnout se v oktagonu. Jenomže Jon Jones chtěl po šéfovi UFC Whiteovi za zápas větší peníze, než byl prezident UFC ochoten zaplatit. Mezi oběma se strhla mediální válka, která vygradovala v to, že Jones na twitteru oznámil, že dokud jej UFC nebude chtít ohodnotit tak jak si zaslouží, tak zápasit nebude a klidně přenechá titul jiným bojovníkům.

Vztahy mezi Jonesem a Whitem jsou tak na bodu mrazu, ale vypadá to, že se mezi nimi blýská na lepší časy. Minimálně Dana White chce s nejdominantnějším šampionem v historii UFC dál jednat:

„Nebudete vždycky souhlasit se vším,“ řekl White na podcastu Talk the Talk. „Jon Jones a já teď s něčím nesouhlasíme. Máme mezi sebou rozepři, ale Jon Jones je businessový partner.“

„Conor McGregor je businessový partner. Ten seznam jde dál a dál. Když se dostaneš na tu úroveň, kdy se z tebe stane hvězda nebo světový šampion, jako tihle kluci, tak jsou to partneři.“

„Teď spolu nesouhlasíme na nějakých věcech a budeme se hádat a budeme na veřejnosti říkat různé věci, ale nakonec se dostaneme do bodu, kdy už budeme unaveni hádáním se a prostě to vyřešíme. Je to jako jakýkoliv jiný vztah.“

Dana White zdroj: Profimedia

John S. Nash, redaktor magazínu bloodelbow.com si dal tu práci a vypočítal, jaký maximální výdělek mohl Jon Jones během let 2012 až 2017 od UFC dostat. Došel k číslu 32 milionů dolarů, což je však maximum a reálné číslo bude pravděpodobně o dost nižší. Naproti tomu Jones svými zápasy vydělal UFC 108 milionů dolarů. To sice není úplně špatná výplata, ale např. oproti boxerovi Deontayovi Wilderovi, který za jediný zápas s Tysonem Furym dostal 30 milionů dolarů, se taková částka nedá srovnat.

Právě s Wilderem se nedávno Jones poměřoval a posteskl si, že nevydělává ani „polovinu z poloviny“ toho, co dostává za zápasy Wilder.

Dana White je však přesvědčen, že se s Jonem Jonesem na finanční stránce domluví a stejného názoru je i Jonesův trenér, Mike Winkeljohn, který ale dodal, že Jones svůj plán zřeknout se titulu myslí vážně a že je spokojený trávit čas se svou rodinou.

Zdroje:  bloodyelbow.com

Nejnovější články