Predátor Ngannou a šampion polotěžké divize Jon Jones si domluvili zápas, chtějí za něj ale tučnou výplatu

Predátor Ngannou a šampion polotěžké divize Jon Jones si domluvili zápas, chtějí za něj ale tučnou výplatu zdroj: Profimedia

Pryč jsou doby, kdy bojovníci čekali, s kým jim promotéři domluví zápas. Dnes totiž můžou sami přiložit ruku k dílu a skrz sociálních sítě se veřejně domluvit s potenciálním soupeřem.

Francis "Predator" Ngannou vlétl do nejprestižnější MMA organizace světa s razancí jako málokdo. Skoro žádný ze soupeřů s ním nedokázal vydržet alespoň do druhého kola a on tak rychle stoupal žebříčkem na absolutní vrchol. Tam ale jeho auru neporazitelnosti zničil šampion Stipe Miocic. V zápase se ukázalo, že Predátorova brutální síla totiž potřebuje spoustu energie a ta mu s postupující časomírou rapidně ubývá, což ho dělá zranitelnějším.

Podobné to bylo i v dalším zápase s Derrickem Lewisem, který rovněž museli rozhodovat bodoví rozhodčí a pro Ngannoua to nedopadlo dobře. Zdálo se, že jeho krátký pobyt na výsluní UFC skončil, ale on se nenechal odradit a další čtyři soupeře opět poslal k zemi hned v prvních kolech. Naposledy tvrdost jeho úderů okusil nadějný Jairzinho Rozenstruik. Po 20 vteřinách byl konec. Ngannou nedal soupeři nejmenší šanci a vypadal skutečně hrozivě. Většina fanoušků by ho samozřejmě ráda viděla znovu bojovat o titul, avšak souboj s šampionem Miocicem má teď zamluvený Daniel Cormier.

Francis nelenil a našel si sám soupeře na Twitteru. Tím není jím nikdo jiný než dlouholetý neporažený* král polotěžké váhy Jon Jones. Ten si už dlouho pohrává s myšlenkou na přestup o váhu výš do heawyweight. Přesně to teď udělal jeho bývalý soupeř Ovince St. Preuxe a Jones si prý při sledování jeho zápasu představoval sám sebe. "Člověče, bylo divné vidět OSPho bojovat v těžké váze, teď se mi to zdá mnohem reálnější," napsal Jones a jeho zpráva se dostala i ke kamerunskému Predátorovi. "Jak moc reálné ti to přišlo, příteli?" zeptal se ho tedy Ngannou a dali se spolu "do řeči".

"Působilo to opravdově, Francisi. Všechna ta síla neznamená nic, když jsou tvé rány moc pomalé. Nejsem jako většina, kamaráde," naznačil Jon, že si z nejtvrdších ran v UFC nic nedělá. 

"Jestli si myslíš, že se vypořádáš s mojí technikou, tak je to v pořádku. Ale souhlasím s tebou, že už v polotěžké divizi nemáš, co dokázat, a tohle by mělo být za hodně peněz," reagoval smírně Francis a snažil se svého potenciálního soupeře nalákat spíše na vidinu velkého výdělku. "Teď by se mi nějaký velký money fight hodil, pošlete smlouvu," reagoval Jones.

Jon Jones zdroj: Profimedia

Konverzace pak ale na pár dní utichla. V mezičase se šéf UFC White vyjádřil, že by proti jejich souboji nic neměl. "Všechno je možné. Nevím ale, jestli ti dva spolu vůbec chtějí bojovat. Neříkám, že je to zrovna jejich případ, ale na internetu uvidíte hodně řečí a výzev, ale domlouvání zápasů je úplně jiná hra."

Ngannou očividně zpozorněl, že by z lukrativního zápasu mohlo sejít, a tak se připomněl. "Haló, Jone, jsi tam?"

"Za prvé, nech si další obrázky svého jazyka pro svoje kamarádíčky a jo, jsem tady, zrovna jsem se vzbudil poté, co jsem usnul u sledování tvého zápasu s Derickem Lewisem. Nikdo se tě nebojí, viděl jsem tvé srdce. Jsi velká stará myš a já to ukážu," přiostřil komunikaci v posledním twítu Jones.

Je pravděpodobné, že namlouvání bude ještě chvíli pokračovat, ale jejich vzájemný souboj by určitě dával smysl. Francis teď titulový zápas nedostane a zároveň ani nedává smysl mu předhazovat další oběť. U Jonese by sice dávaly smysl odvety s Reyesem či Santosem, ale ty nepřilákají ani zdaleka tolik pozornosti jako superfight s Predátorem. Navíc pokud by o svůj titul a auru neporazitelnosti přišel, velkého money fightu se asi už nedočká.

* Jones má sice ve statistikách zaznamenanou prohru, ale ta byla způsobena diskvalifikací za užití tehdy zakázané techniky loktem. Není to tedy tak, že by ho porazil soupeř. UFC se navíc v minulosti snažilo o oficiální vymazání ze statistik.

Zdroje:  mmafighting.com , Twitter

Nejnovější články