Jon Jones se dal na stranu zákona, takhle rázně zastavil řádění chuligánů v americkém Albuquerque

Jon Jones se dal na stranu zákona, takhle rázně zastavil řádění chuligánů v americkém Albuquerque Jon Jones - Thiago Santos, UFC 239 | zdroj: Profimedia

Šampion s nejvíce vyhranými titulovými zápasy v historii UFC neváhal zjednat pořádek v ulicích svého města Albuquerque.

V posledních dnech se USA zmítají ve vlnách protestů proti rasové diskriminaci a policejní brutalitě, které čelí především afroameričtí občané. Popud k těmto protestům dala smrt černošského občana George Floyda, který byl zabit bělošským policistou, který mu při zatýkání tak dlouho klečel na krku, až George Floyda udusil. To po celých Spojených státech vyvolalo velké protestní akce, ale bohužel také rabování a vandalství.

K protestům se přichomýtl také legendární šampion Jon Jones, který přistihl partu teenagerů se spreji v ruce, jak vandalizovali domy v ulici. Okamžitě a rázně jim řekl, ať mu ty spreje odevzdají, což také vystrašení teenageři okamžitě udělali.

„Dej mi ten sprej,“ opakoval několikrát rázně Jones. „Ok, tady ho máš brácho,“ řekl jeden z maskovaných vandalů. Jones tak dokázal situaci vyřešit rychle a bez použití násilí.

Jones později video zveřejnil na Instagramu a pod příspěvek napsal:
„Je tohle vůbec ještě o Georgovi Floydovi? Proč kur*a vy náctiletí srá*i ničíte naše města? Věřte mi, jako mladý černoch jsem z toho taky frustrovaný, ale tohle není ten způsob (jak protestovat). Děláme špatnou situaci ještě horší. Jestli opravdu máte rádi svoje město, ochraňujte svoje věci. Všichni starší by měli promluvit, zavolat mladším členům rodiny a říct jim, že mají jít dnes večer domů.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jon Bones Jones (@jonnybones),Kvě 31, 2020 v 10:48 PDT

Je však tak trochu paradox, že zrovna Jon Jones bojuje na straně práva ve svém městě Albuquerque, protože je to právě UFC rekordman, kdo měl se zákonem v minulosti nemalé problémy. Od nabourání pod vlivem alkoholu a útěku od nehody po nedávnou střelbu a jízdu v opilosti.

To však nemění nic na tom, že v tomto případě se zachoval správně a ukázal vandalizujícím mladíkům, že takhle se protestovat nemá.

Sám Jones nedávno šokoval celý MMA svět, když se přes Twitter zřekl svého šampionského titulu. Tomu předcházela hádka s šéfem UFC Danou Whitem o Jonesově finančním ohodnocení, o kterém si bojovník myslí, že mělo být navýšeno (tady jsme o tom psali).

Nejnovější články