Jones se pohádal se šéfem UFC ohledně platu a zřekl se svého šampionského titulu

Jones se pohádal se šéfem UFC ohledně platu a zřekl se svého šampionského titulu zdroj: Profimedia

Jon Jones se kvůli penězům zřekl titulu a nehodlá do příštího roku bojovat.

V polotěžké váze UFC se dějí neskutečné věci. Jon "Bones" Jones, který do dnešního dne disponoval šampionským pásem této divize, a patří k nejlepším MMA bojovníkům v historii, oznámil na svém twitterowém účtu, že s úřadováním končí.

Celou kauzu vyvolala veliká diskuze o Jonesově přesunu do těžké váhy, kde se nabízel potencionální zápas s Francisem Ngannounem. Tento duel by totiž byl možný, ale za úplně jiných finančních podmínek než si Jones představoval. Díky tomu se dostal do sporu se šéfem organizace Danou Whitem. Ten si ho sice neustále cení, ale ne natolik, aby mu navýšil finanční odměny. Na vině je Jonesova kontroverzní minulost.

Ta obsahuje několik alkoholových dýchánku za volantem, nelegální ozbrojování a pár dalších excesů. Jones se však i přes svoje problémy cítí podhodnocený a rozhodl se zareagovat velice zostra. Ve svém posledním tweetu sdělil, že nehodlá obhajovat nynější titul. Naopak označil za další duelanty Jana Blachowicze s Dominickem Reyesem.

"Reyes vs Jan půjdou o titul světového šampiona polotěžké váhy. Momentálně mě nic netáhne k tomu, abych s některým z nich bojoval. Dejte mi vědět, jestli v roce 2021 domluvíte fight s Izzym. Doufám, že už to už budete chtít zaplatit. Bones končí, když mě potkáte na ulici, tak mi říkejte jenom "JJ." Titulu polotěžké váhy Veni, vidi, vici."

Jones pravděpodobně neukončuje kariéru, ale vypadá to, že ho momentální dohadování přestává bavit a chce si dát pauzu. Tu by mohl zrušit duel s Israelem Adesanyou, ale pouze za jiných finančních podmínek. Renomovaný web MMA Junkie se ihned pokusil kontaktovat UFC, aby nastávající situaci okomentovalo, ale neobdrželi zatím žádnou reakci.

Odhadovat, jak se celá kauza vyvine, je zatím velice obtížné. Pro UFC by už jenom z marketingového hlediska šlo o velikou ztrátu. Na druhou stranu nad Jonesem a jeho problémy lidé z vedení přivírali oči už dost dlouhou dobu a situace se nezlepšovala. Celou událost nadále sledujeme a budeme vás co nejdřív informovat o jejím dalším průběhu.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články