Jon Jones prozradil, kdo je podle něj „druhým“ nejlepším MMA bojovníkem všech dob

Jon Jones prozradil, kdo je podle něj „druhým“ nejlepším MMA bojovníkem všech dob Jon Jones - Thiago Santos, UFC 239 | zdroj: Profimedia

Sám sebe považuje Jon Jones za toho nejlepšího bojovníka, který kdy vstoupil do klece. Kdo je ale podle něj na druhém místě?

Jon Jones toho ve své kariéře dosáhl opravdu hodně a sám se považuje za nejlepšího bojovníka MMA všech dob. To zní sice dost samolibě, ale v jeho případě pro to má docela pádné argumenty.

Stal se nejmladším šampionem UFC všech dob, ve svých 28 zápasech v kleci nenašel přemožitele (kromě nesmyslné diskvalifikace a dopingu) a 14x bojoval vítězně o titul v jedné z nejnabitějších divizí a proti těm největším legendám. Jeho odkaz sice snižují jeho dopingové aféry, ale i tak se bezesporu jedná o výjimečného bojovníka.

Jones si je svým GOAT statusem velice jistý a nesl dost nelibě, když jej na čele žebříčku těch nejlepších bojovníků bez rozdílu vah v UFC vloni na podzim vystřídal Khabib Nurmagomedov.

Včera na Twitteru sdílel list těch nejlepších bojovníků, podle jejich titulových zápasů. Na prvním místě vévodí žebříčku Jones, se 14 titulovými zápasy bez jediné prohry a další bojovníci jej následují. Jones ke svému příspěvku připsal: „Pokud považujete svého oblíbeného bojovníka za toho nejlepšího a on není na tomto listu, dejte si facku. Mějte skvělý víkend.“

Logicky by se podle tohoto seznamu měl za druhého nejlepšího považovat kanadská hvězda Georges St. Pierre, který vyhrál 13 titulových zápasů a pouze 2 prohrál. Jon Jones má ale jiný názor a na druhou příčku by posadil brazilskou lvici Amandu Nunes:

„Je těsně druhá, v půli cesty. Tohle je nebezpečná žena,“ napsal Jon Jones na adresu Amandy Nunes jako odpověď na jeden z komentářů.

Je pravda, že Amanda Nunes jako jediná ze seznamu šampionů (vedle Jonese) nedovolila v titulovém zápase porážku. Momentálně vládne ženské bantamové a pérové váze a za svoji kariéru porazila snad všechny velké legendy ženského MMA, jako je Ronda Rousey, Holly Holm nebo Cris Cyborg. Již za měsíc ji čeká zápas proti Megan Anderson, do kterého jde Nunes jako velká favoritka.

Nunes na Jonesovu lichotku odpověděla jen „Je čas, Jone Jonesi“. Těžko říct, co tím šampionka myslela, ale určitě jí zařazení na druhý stupínek takovým bojovníkem jako je Jones muselo potěšit.

Na seznamu naopak chybí neporažený šampion Khabib Nurmagomedov, který za svoji kariéru stihl „jen“ čtyři titulové zápasy a Jonesem nenáviděný, ale stále neporažený Israel Adesanya, který ve střední váze vyhrál titul celkem 3krát (k tomu jeden prozatímní).

Sám Jon Jones se po letech strávených v polotěžké divizi chystá do těžké váhy, kde chce svůj odkaz upevnit proti těm nejlepším. Pravděpodobně se tak v létě utká rovnou o titul těžké váhy s vítězem zápasu mezi Stipem Miocicem a Francisem Ngannouem. Pokud by zvítězil a získal šampionský pás, jen těžko by se argumentovalo proti jeho označení za nejlepšího bojovníka všech dob.

Zdroje:  BJPenn.com , Twitter - Jon Jones , Twitter - Amanda Nunes

Nejnovější články