Nejlepší bojovnice všech dob Amanda Nunes předvedla bezchybný výkon a Felicii Spencer přejela rozdílem třídy

Nejlepší bojovnice všech dob Amanda Nunes předvedla bezchybný výkon a Felicii Spencer přejela rozdílem třídy Amanda Nunes předvedla proti Felicii Spencer naprosto dominantní výkon | zdroj: Getty Images

Brazilská lvice znovu ukázala, že v oktagonu nemá konkurenci, a že je právem považována za nejlepší bojovnici všech dob.

Hlavní zápas na UFC 250 obstarala děvčata a bylo se na co koukat. Brazilská lvice Amanda Nunes poprvé obhajovala svůj šampionský pás v pérové váze, který ukořistila obávané Chris Cyborg, kterou doslova převálcovala a knockoutovala za méně než minutu.

Do cesty se jí postavila kanadská bojovnice Felicia Spencer, která je bývalou šampionkou organizace Invicta FC. Na svém kontě měla 8 výher a jedinou porážku, shodou okolností zrovna proti Chris Cyborg.

Držitelka šampionského titulu v bantamové i pérové váze Amanda Nunes šla do zápasu jako obrovská favoritka a svůj status také potvrdila.

Obě bojovnice začaly opatrně, ale Spencer to za chvíli nevydržela a rozjela se proti šampionce. Ta se lehce ubránila a za okamžik doručila Felicii pořádně tvrdý pravý hák na čelist a ukázala jí, jak to v jejím oktagonu bude probíhat. V tu chvíli si asi Felicie uvědomila, že má před sebou opravdu jinou soupeřku a že to bude hodně tvrdý večer. A taky byl.

Celý zápas byl v naprosté režii brazilské šampionky. Amanda Nunes neustále Felicii Spencer tlačila a rozdávala ji tvrdé kombinace. Především jab a pravý hák, stejně jako tvrdé lowkicky se ukázaly jako efektivní zbraně, které na Spencer platily.

Nunes dominovala ve všech oblastech boje. Spencer se občas snažila zahrozit takedownem, ale nikdy nebyla úspěšná, naopak to byla Nunes, která dokázala Spencer házet jako pytel brambor. Na zemi ji přidávala tvrdé lokty, takže obličej Spencer za chvíli zbarvily modřiny a tržné rány.

Na konci čtvrtého kola vlezla Amanda Nunes své soupeřce na záda a začala ji škrtit rear naked chokem. Kdyby měla pár vteřin navíc, pravděpodobně by dokázala vyhrát na submisi, ale Felicii Spencer zachránil zvon na konci kola. V tu chvíli už byla Felicia Spencer pořádně zmlácená a kdyby její roh zápas ukončil, nikdo by se nemohl divit ani zlobit. Ale Felicia prokázala neskutečné bojovné srdce a celý zápas dobojovala. I samotná Amanda po zápase zašla za svou soupeřkou, ocenila její neuvěřitelně bojovné srdce a přiznala, že nikdy nebojovala s tak odolnou a bojovnou soupeřkou.

O vítězi nebylo nejmenších pochyb. Amanda Nunes obhájila svůj titul v pérové váze a ukázala, proč je považována za nejlepší bojovnici všech dob. Dokázala vyčistit bantamovou i pérovou divizi a v současné době bude jen těžko hledat soupeřku, která by ji mohla byť jen trochu ohrozit.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články