Brazilská lvice si brousí zuby na další oběť. Tentokrát se šampionce Amandě Nunes postaví vyzyvatelka Felicia Spencer

Brazilská lvice si brousí zuby na další oběť. Tentokrát se šampionce Amandě Nunes postaví vyzyvatelka Felicia Spencer zdroj: Profimedia

Amanda Nunes doposud válcovala jednu soupeřku za druhou. Felicia Spencer se jí ale nebojí a chce šokovat svět.

Amanda Nunes je v zápase proti Felicii Spencer jasnou favoritkou a není se čemu divit. Dokázala porazit všechny nejlepší bojovnice současnosti a to takovým způsobem, který nebudí pochybnosti o tom, kdo je v ženském oktagonu na vrcholu potravního řetězce.

Amanda knockoutovala Holly Holm, Rondu Rousey, uspala Mieshu Tate a za méně než minutu dokázala sejmout i obávanou Chris Cyborg. Na svém kontě má Nunes 19 výher a pouhé 4 prohry. Pouze 3 krát vyhrála na body, jinak své soupeřky 13 krát knockoutovala a 3 krát donutila vzdát submisí.

Brazilská lvice je tak právem považována za nejlepší ženskou bojovnici všech dob a sama se takovému označení nebrání:

„Upřímně, ano. Udělala jsem všechno a už jsem to i prokázala. Porazila jsem všechny skvělé zápasnice, šampionky, bývalé šampionky. Všichni byli vystrašení z Chris Cyborg. Ona porážela každého, třináct let neprohrála. Ronda Rousey, Holly Holm. Všechna ta velká jména. Miesha Tate, Valentina Shevchenko. Všechny tyhle holky jsou hodně tvrdé. Tyhle zápasy mě udělaly tím, kým jsem dnes. Teď, když musím jít do bitvy, tak jdu. To mě udělalo silnější. Jsem ‘Lvice’!“

Nunes drží šampionské pásy v bantamové i pérové váze. V té bantamové dokázala svůj titul 5 krát obhájit a v pérové ji čeká její první obhajoba právě proti Felicii Spencerové.

Felicia Spencer se však nebojí aury neporazitelnosti, kterou si Nunes nad sebou drží.

„Vždycky říkám, ‘ta přede mnou je jenom člověk,’ řekla Spencer pro MMA Junkie. „Nedívám se na její nejlepší nebo nejhorší momenty v zápase, které řeknou jak je na tom se svými schopnostmi nebo co od ní uvidím v zápase. Myslím, že každý úspěch, kterého dosáhla, je opravdový. Našla způsob jak vyhrát v tolika zápasech a v mnoha velice impozantně, ale pro mě je to jen další zápas. Jsem někdo, komu ještě nikdy předtím nečelila.

„Jsem jiná. Vím, že jsem jiná a vím, co dokážu předvést. Bude to pro ni jiné a já si najdu způsob, jak vyhrát.“

Kanadská bojovnice sice určitě má schopnosti na to, aby Amandu Nunes potrápila, od malička trénuje taekwondo a brazilské jiu-jitsu a má za sebou 8 výher a pouhou jednu porážku od Chris Cyborg, se kterou prohrála na body, ale pokud se nestane nějaký MMA zázrak, pravděpodobně na dvojnásobnou UFC šampionku stačit nebude. Spencer je sice bývalá šampionka v organizaci Invicta FC, je větší a má velice dobré kopy a na zemi je taky výborná, ale v boxu a tvrdosti se Amandě nevyrovná. Navíc při své velikosti působí v zápasech poněkud těžkopádně a oproti velice hbité Brazilce bude pomalejší.

 

Amanda Nunes sice není neporazitelná, v minulosti se to podařilo potvrdit čtyřem jejím soupeřkám, ale neprohrála od roku 2014 a od té doby jakoby našla recept na vítězství a dodržuje ho v každém zápase. Má skvělý postoj, tvrdé údery i kopy a na zemi je jako doma. Felicia Spencer to proti ní bude mít opravdu těžké, ale je to MMA a v tom se může stát cokoliv.

Hlavní karta UFC 250 začíná v neděli ve 4 hodiny ráno a zápas mezi Nunes a Spencer tak můžeme očekávat kolem 6. hodiny ráno. Pokud se vám nebude chtít vstávat, můžete si přečíst náš report, který bude k dispozici hned po zápase.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články