Amanda Nunes se v květnu na UFC 250 neukáže. Proti Felicii Spencer chce mít pořádný přípravný kemp

Amanda Nunes se v květnu na UFC 250 neukáže. Proti Felicii Spencer chce mít pořádný přípravný kemp Amanda Nunes | zdroj: Profimedia

UFC 250 se bude muset obejít bez „Lvice“ Amandy Nunes. Ta se chce na svůj další titulový zápas pořádně připravit.

UFC nedávno potvrdilo, že ruší své dva nadcházející turnaje – UFC Lincoln, které se mělo konat 25. dubna a UFC Okhlahoma City, které mělo být 2. května. Dana White pořád trvá na uskutečnění mega turnaje UFC 250, který se má konat 9. května (psali jsme o tom zde) a další UFC Fight Night 16. května, které by se ale měly konat v jiných lokalitách.

Šéf UFC bohužel nebude moct počítat se současnou double šampionkou Amandou Nunes. Ta v pondělí ráno řekla CBS Sports, že se nabitého turnaje UFC2 250 určitě nezúčastní.

„9. května nebudu bojovat. Budu bojovat, ale ještě nevím kdy,“ řekla brazilská šampionka. „Nemyslím si, že teď je pro mě ten správný čas, abych bojovala. Nechme ten koronavirus přejít, abych mohla mít aspoň pořádný tréninkový kemp.“

„Možná bych mohla nastoupit někdy kolem června, ale uvidíme co se stane. Každopádně 9. května určitě nebojuju.“

Amanda Nunes měla původně nastoupit 9. května proti Felicii Spencer a měl to být jeden ze tří titulových zápasů na dané kartě, spolu s Tonym Fergusonem, který se má utkat s Justinem Gaethjem a Henrym Cejudem, který by měl obhajovat proti Dominicku Cruzovi.

Neúčast Amandy Nunes bude i pro tak velký turnaj poměrně velkou ztrátou. Dana White sice všechny své zápasníky ujistil, že pokud někdo z nich nebude chtít v důsledku koronavirové pandemie bojovat, nikdo to po nich nebude chtít. I tak je to ale pro UFC další čára přes rozpočet a v případě Amandy to není poprvé, kdy ze zápasu jen pár týdnu před uskutečněním vycouvala.

V minulosti odmítla zápasit na UFC 213, kvůli křečím v břiše a zánětem dutin. Dana White se poté nechal slyšet, že už ji nikdy nedá na PPV (placenou, pay-per-view) kartu. I přesto se tam Amanda ve svých dalších soubojích dostala.

Se svojí soupeřkou Felicií Spencer by se ale Amanda určitě chtěla utkat:

„Ten zápas (s Felicíí Spencer) se mi hodně líbí. Ráda bojuji s holkama jako je ona – tvrdé, které chtějí pořád bojovat. Ona není ten typ, co by utíkal z boje. Dokáže do toho tvrdě šlápnout a to miluju. To mě pak donutí předvést to nejlepší co umím“.

UFC 250 by se mělo konat na americké půdě a jako pravděpodobná lokalita se jeví Florida nebo Las Vegas. V Las Vegas má UFC svoji vlastní velkou halu, kde by mohla zápasy uspořádat, ale pořád tam trvá nouzový stav a sportovní akce tam jsou zakázané. Zato na Floridě byl nedávno uspořádána akce v profesionálním wrestlingu WWE, protože floridský guvernér povolil provozování „podniků představující základní potřeby“ a nebál se označit „fake“ wrestling jako základní potřebu obyvatel Floridy. Tak třeba to tentokrát klapne.

Zdroje:  CBS Sports , mmafighting.com

Nejnovější články