Tři titulové zápasy v jediný večer. UFC plánuje na květen jeden z největších turnajů v historii

Tři titulové zápasy v jediný večer. UFC plánuje na květen jeden z největších turnajů v historii zdroj: Profimedia

UFC a především jeho šéf Dana White se nehodlá smířit s přerušením zápasů a na květen plánuje obrovský turnaj.

UFC 249 se sice i přes všechnu snahu pořadatelů odložilo, ale prezident UFC Dana White trvá na tom, že se kolotoč turnajů rozjede co nejdříve.

To může být už 9. května, na který naplánovalo UFC další turnaj a poodkrylo možnou kartu zápasníků, kteří se na „znovuotevření“ objeví. A pokud by všechno dopadlo tak jak by mělo, jednalo by se o vskutku sen každého fanouška.

Hlavním zápasem večera by měl být odložený zápase mezi Tonym Fergusonem a Justinem Gaethjem, kteří by se měli utkat o prozatimní šampionský pás v lehké váze. Tony se měl původně utkat s Khabibem Nurmagomedovem, ale ten nemůže v důsledku karanténních opatření vycestovat z Ruska a UFC s ním pravděpodobně nepočítá ani v květnu. Justin Gaethje ale umí udělat neuvěřitelné zápasy a pokud by všechno klaplo, adept na zápas večera je zcela jasný. Tony Ferguson Tony Ferguson - Anthony Pettis | zdroj: Profimedia Dalším titulovým zápasem by mohl být souboj mezi šampionem bantamové váhy Henry Cejudem a vyzyvatelem a bývalým šampionem Dominickem Cruzem. Cejudo se měl původně utkat s Brazilcem José Aldem, ale ten má problémy s vízy, takže se do USA nejspíše nedostane. Za Alda tak s radostí nastoupí Cruz, který si na šampionský titul, o který před 4 roky přišel, brousí zuby. Tehdy prohrál svůj titul proti Codymu Garbrandtovi, který ho v pětikolové válce naprosto přejel a ještě si z něj stačil dělat vtípky. Od té doby Cruz nebojoval a léčil se z vleklých zranění. Stal se také jedním z komentátorů a uznávaným MMA analytikem.

UFC chce při svém comebacku opravdu zazářit, takže by rádo připravilo také titulový zápas mezi Amandou Nunes a Filicií Spencer. Neohrožená Amanda Nunes, která drží tituly jak v bantamové, tak v pérové váze zatím své soupeřky přehrává rozdílem třídy a už ji pomalu docházejí kvalitní vyzyvatelky. Jednou z nich by mohla být Felicia Spencer, která loni sice prohrála s Cris Cyborg, ale v únoru si spravila chuť na Zarah Dos Santos a vyhrála na TKO hned v prvním kole. Amanda Nunes - Holy Holm zdroj: Profimedia Hodně solidní podívanou by mohl nabídnout taky již dvakrát odložený zápas mezi Francisem Ngannouem a Jairzinho Rozenstruikem. Oba bombéři vyhrávají především na KO a tak se moc nepočítá, že by zápas skončil na body.

Fanoušky určitě potěší taky zápas mezi Donaldem Cerronem a Anthony Pettisem. Oba už se spolu utkali v roce 2013 a tehdy Pettis knockoutoval "Cowboye" po brutálním roundkicku na játra v prvním kole. Tento zápas tak bude odvetou dvou veteránů, kteří stále mají co předvést.

Tímto však seznam nekončí. 9. května by bychom se mohli těšit na další zajímavé zápasy:

Jeremy Stephens vs. Calvin Kattar

Alexey Oleinik vs. Fabricio Werdum

Carla Esparza vs. Michelle Waterson

Ronaldo „Jacaré“ Souza vs. Uriah Hall

Vicente Luque vs. Niko Price

Charles Rosa vs. Bryce Mitchell.

Zápasníci sice ještě žádný kontrakt nepodepsali, ale podle reportéra ESPN, Bretta Okamota, který s bojovníky mluvil, je připraveno do zápasu nastoupit 70 - 80% bojovníků.

O odhodlanosti prezidenta Dany Whitea pochybuje málokdo. Otázkou však je, jestli se mu opravdu podaří turnaj uskutečnit, protože USA ještě zdaleka nejsou z pandemie venku a karanténní opatření pořád trvají. Navíc i když se mu podařilo všechno vykoumat a uspořádání turnaje UFC 249 v podstatě nic nebránilo, ruce od něj dali pryč jeho partneři z ESPN, kteří měli souboje vysílat.

Dana White se nechal slyšet, že si pronajal ostrov, na kterém v současné době buduje infrastrukturu pro pořádání turnajů a že na svém „Fight islandu“ bude zápasy pořádat co nevidět. Nedávno ale trochu pootočil a sdělil, že místem pro uskutečnění zápasů by mohla být domácí aréna UFC APEX v Las Vegas.

„Živé zápasy odtud budou vysílány v blízké budoucnosti, se startem od příštího měsíce,“ řekl Dana White.

Karanténní opatření v Las Vegas sice ještě nepominula a v současnosti jsou nastavena do 30. dubna, ale guvernér státu Nevada vydal seznam činností, které se mohou provozovat a povolil mimo jiné i provozování profesionálního sportu, pokud se ho nebudou účastnit diváci.

Zatím nezbývá než doufat, že by se to UFC mohlo napodruhé povést. Ale pravdou je, že asi nebude nic jisté, dokud nebudou zápasníci nastoupeni v oktagonu.

Zdroje:  ESPN , UFC , mmafighting.com

Nejnovější články