"Adesanya si mě bude pamatovat do konce života," prohlásil šťastný šampion polotěžké váhy Blachowicz

"Adesanya si mě bude pamatovat do konce života," prohlásil šťastný šampion polotěžké váhy Blachowicz Jan Blachowicz | zdroj: Getty Images

Jan Blachowicz uštědřil Israeli Adesanyovi první porážku a prožívá nejlepší období své kariéry.

Víkendový obří turnaj UFC 259 splnil očekávání a nabídl několik skvělých zápasů. Vrcholem byla bitva šampiona polotěžké váhy Jana Blachowicze, jenž při své první obhajobě čelil těžké zkoušce, kterou byl držitel titulu střední váhy a do té doby nikdy neporažený Israel Adesanya.

Blachowicz nastupoval do tohoto zápasu podle sázkových kanceláří a některých expertů a fanoušků jako outsider a začátek souboje jim dával za pravdu. Polský bojovník se ale vzepjal. Předváděl skvělou obranu, kterou prokládal silnými kombinacemi a především zvládl několik úspěšných takedownů doprovázených skvělou kontrolou na zemi.

Na to Adesanya nedokázal najít recept a nakonec se po bodovém verdiktu rozhodčích musel poklonit a přijmout svou první porážku kariéry. Pro Blachowicze to byl neskutečně opojný moment a v tu chvíli prožíval dost možná nejsilnější emoce, které kdy v UFC zažil. To se také snažil popsat na pozápasové tiskové konferenci.

„Tohle vítězství chutná jinak,“ prozradil šťastný Blachowicz. „Dokázal jsem, že jsem skutečný šampion. Pokaždé, když vyhrajete zápas, tak je to úžasný pocit. Ale teď jsem vyhrál proti Israelovi, který je jeden z nejlepších na světě. Teď má skóre 20:1, takže si mě bude pamatovat do konce svého života. Jsem první, kdo ho v MMA porazil, takže to chutná skvěle. Je to úžasné.“

Po vyhlášení výsledku byli sice někteří lidé překvapení a ozývali se i hlasy, že skóre bylo nespravedlivé, ale při těchto situacích se asi nikdy bodoví rozhodčí nezavděčí všem. Tyto negativní reakce zaslechl i Blachowicz, který však podotkl, že se mu hned po zápase ozvalo několik velkých bojovníků z UFC, jenž mu řekli, že vyhrál po právu.

Glover Teixeira za mnou přišel do klece a řekl mi: ‚Byl jsi lepší,'" odtajnil Blachowicz. Khabib Nurmagomedov mi řekl, že jsem vyhrál tři kola. Israel měl víc kopů, ale já jsem vypálil víc úderů a kontroloval jsem zápas na zemi. Proto jsem v tomto boji zvítězil.“

Nutno podotknout, že Teixeira tento zápas sledoval opravdu poctivě a vítězství Blachowicze mu muselo udělat obrovskou radost. Nyní by měl být totiž dalším Polákovým vyzyvatelem, což mu přislíbil i šéf UFC. Problém s tím nemá ani Janek, který ale podotkl, že si bude muset Glover nějakou dobu počkat. Staronového šampiona totiž nyní čeká zasloužený odpočinek.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články