Jose Aldo věří, že Jon Jones vyřeší své spory s UFC a nastoupí k souboji s obávaným šampionem těžké váhy

Jose Aldo věří, že Jon Jones vyřeší své spory s UFC a nastoupí k souboji s obávaným šampionem těžké váhy zdroj: Profimedia

Jon Jones je pro UFC opravdu důležitý a stejný názor má i legendární Jose Aldo. Brazilský bojovník věří, že Jones a Dana White naleznou společnou řeč a zaplatí Jonovi požadovanou finanční částku. 

Málokterý bojovník vzbuzuje takové vášně jako Jon Jones. Kontroverzní člověk, a dle mnohých nejlepší MMA zápasník historie, má dlouhodobé spory s prezidentem UFC Danou Whitem. Vše se vyostřilo v posledních týdnech, kdy Jones požádal UFC o miliony dolarů za zápas s Francisem Ngannouem. Dana White zareagoval po svém a titulový zápas v těžké váze nabídl raději Derricku Lewisovi. Mnozí o Jonovi tvrdí, že chce nepatřičně velké peníze, najdou se však i tací, kteří stojí na straně bývalého krále polotěžké váhy. Jonese se zastali například bývalý šampion pérové váhy Jose Aldo a legendární “Mighty Mouse” Demetrious Johnson

Jon Jones (26-1-1) se stal nejmladší šampionem historie UFC a během své kariéry kompletně vyčistil polotěžkou divizi. Překonal spousty rekordů, vyhrál nejvíce titulových zápasů a právem se považuje za nejlepšího bojovníka historie. Po vítězství nad Dominickem Reyesem v únoru loňského roku, oznámil přesun do nejtěžší váhové kategorie. Doma v Albuquerque poctivě trénoval, nabíral kilogramy svalové hmoty a stal se regulérní těžkou vahou.  S velkými úspěchy v zádech Jones doufal, že ihned dostane šanci bojovat o titul v těžké váze. Za souboj s Ngannouem žádal 10 milionů amerických dolarů, což jsou na MMA opravdu velké peníze a jak známe Danu Whita, ten na takové podmínky samozřejmě nechce přistoupit. 

Po neúspěšných jednáních Jones dokonce napsal na Twitter, že žádá o okamžité ukončení kontraktu s UFC. V podobné situaci se kdysi nacházel i Jose Aldo. Bývalý nejlepší bojovník pérové váhy, se také cítil nepatřičně finančně ohodnocený, ale nakonec vždy došel ke kompromisu a vydělal slušné peníze. Aldo věří, že i Jones nakonec sleví ze svých požadavků a zabojuje o titul v nejtěžší váhové kategorii. 

V interview pro server MMA fighting bývalý brazilský šampion prozradil, že Dana White a Jones urovnají své spory a dojdou ke společné dohodě.

“Věřím, že se dohodnou. Jones chce být znovu šampionem, zejména v těžké váze. Chce vyjednat co nejlepší podmínky, ale myslím, že se jeho zápasů určitě dočkáme.” 

“Každý sportovec chce víc peněz, než je mu promotér ochotný zaplatit. Toto platí nejen v UFC, ale v každé sportovní organizaci. Chápu Jona Jonese, chápu i UFC. Jedna strana chce víc peněz, než je druhá ochotna zaplatit. Sám jsem si tím několikrát prošel, vím jak jednání probíhají. Je to prostě součást hry. Uvidíme, jak to nakonec dopadne.” 

Pokud opravdu dojde k souboji Ngannou vs. Jones, Aldo má jasný tip na vítěze. 

“Vidím Jona jako velkého favorita i v těžké váze. Je rychlý, má největší rozsah paží a naprosto skvělý wrestling. Sice nemá takovou sílu v úderech, ale jinak má vše na nejvyšší úrovni. A pokud vás vezme na zem, žádná těžká váha se mu na zemi nemůže rovnat. Respektuji Francise Ngannou, je to skvělý bojovník, ale věřím v unikátní schopnosti Jona Jonese,” zakončil populární brazilský bojovník, který právem patří mezi legendy bojových sportů. 

Slova chvály na adresu rekordmana v počtu titulů v UFC, má i “Mighty Mouse” Demetrious Johnson. Bývalý šampion muší váhy, je také často zmiňován jako nejlepší zápasník všech dob, avšak sám považuje Jonese za toho nejlepšího. 

“Myslím si, že Jones je GOAT - nejlepší bojovník historie. Kdykoliv nastoupí do oktagonu, jsem přesvědčen, že vyhraje. V polotěžké váze byl dynamický a to si přenese i do těžké váhy. Nevidím protivníka, který by ho mohl porazit. Je to velmi inteligentní bojovník, dostal dar shůry a umí s ním pracovat,” prohlásil Johnson, který před pár dny překvapivě prohrál svůj zápas v asijské organizaci ONE FC. 

Za svůj poslední titulový zápas dostal Jones 500 tisíc dolarů. To je v porovnání s jinými profesionálními sporty opravdu směšná částka a nepatří k nejvyšším ani v rámci UFC. Nelze se tedy Jonovi divit, že touží po patřičném finančním ohodnocení. Málokdo je však takový skrblík, jako Dana White. Jones si myslí, že pokud může Floyd Mayweather dostat za zápas 50 milionů dolarů, zaslouží si podobné peníze. Ruku na srdce, takovou výplatu ale nedostane ani Conor McGregor, natož Jones, jehož zápasy nepatří mezi ty největší taháky.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články