Nejlepší bojovník UFC Jon Jones požádal organizaci o rozvázání kontraktu

Nejlepší bojovník UFC Jon Jones požádal organizaci o rozvázání kontraktu Jon Jones - Thiago Santos, UFC 239 | zdroj: Profimedia

Bývalý šampion polotěžké váhy Jon Jones po dalším sporu se šéfem UFC požádal na sociálních sítích o propuštění z organizace.

Zdá se, že poslední konflikt nejlepšího bojovníka UFC Jona Jonese se šéfem UFC Danou Whitem by mohl mít hodně nepříjemnou dohru. Bývalý šampion polotěžké váhy totiž podle posledních informací požádal nejslavnější organizaci na světě o okamžité propuštění.

Dnes jsme vás informovali, že si Jones řekl o přislíbený zápas s novým držitelem titulu Francisem Ngannouem a zároveň si včerejším twitterovým příspěvkem: „Ukažte mi peníze,“ rýpl do UFC, že zadarmo to určitě dělat nebude. To Whitea značně rozzlobilo. Na tiskové konferenci se do amerického bojovníka pustil a podotkl, že jestli má strach, muže jít do střední váhy.

Jones na tato slova reagoval sérií dalších tweetů, ve kterých popisoval, že ho přístup Whitea nepříjemně zasáhl a cítil se hodně ublíženě. Vše vygradovalo dnešním dnem, kdy Jones na teď už smazaných twitterových příspěvcích (které stihl zachytit server MMA Fighting) dokonce začal požadovat UFC o to, aby s ním byl okamžitě rozvázán kontrakt.

„Nikdo netušíte, jak se teď cítím. Už mě prosím odstřihněte,“ napsal Jones. „Ale vy mě radši budete mít u sebe a budete se ke mně chovat jako ke kusu ho*na. Přísahám, že UFC průmysl pro mě neznamená nic jiného než deprese. Už mě prostě ku*va nechte jít. Co to sakra má být? Šéf mě evidentně nenávidí. Prostě mě nechte dělat můj byznys jinde.“

Odchod takového bojovníka by byla pro UFC obrovská a těžko nahraditelná ztráta. Je celkem pochopitelné, že si White nenechá od nikoho nic diktovat (od toho je také šéf), ale na druhou stranu je pro něj Jones i přes své eskapády jedním z nejvýdělečnějších artiklů.

Nabízí se samozřejmě ještě možnost, že si Jones chce takovýmto způsobem pouze vydupat peníze, protože si uvědomuje svojí neotřesitelnou pozici. Otázkou však zůstává, zda by byl ochotný dojít až do takového extrému, že by kvůli lepší smlouvě riskoval to, že by se White vytočil takovým způsobem, až by ho doopravdy vyhodil.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články