Pro Jonese je 8 milionů dolarů za zápas s Ngannouem příliš málo, jeho kolega by ale na takovou částku přistoupil

Pro Jonese je 8 milionů dolarů za zápas s Ngannouem příliš málo, jeho kolega by ale na takovou částku přistoupil zdroj: Profimedia

Jon Jones vede bitvu s UFC za pořádnou výplatu. Další možný vyzyvatel Derrick Lewis, ale tak vysokou cenu nemá.

Jon Jones by byl velice rád prvním bojovníkem, který vyzve nového šampiona těžké váhy Francise Ngannoua k první obhajobě jeho titulu. Má to ale jeden háček. Jones chce za tento zápas pořádné peníze.

Tím však podráždil šéfa UFC, Danu Whitea, který jen velice nerad sahá hluboko do kapsy. Navíc na tiskové konferenci po Francisově působivém výkonu naznačil, že má Jon Jones z nového šampiona strach.

To se Jonese ovšem velice dotklo a dokonce tweetoval, že chce, aby s ním UFC ukončilo smlouvu. Nakonec to ale asi nebude tak horké a Jones pořád doufá, že by z organizace mohl dostat pořádnou výplatu:

„Před několika dny jsem měl krátký telefonát s právníkem UFC, Hunterem. Prozatím jsem se vyjádřil, že (výplata) kdekoliv kolem 8 až 10 milionů dolarů by bylo příliš málo pro zápas takové velikosti. To je vše, o čem se zatím diskutovalo,“ sdělil Jones přes Twitter. Vzápětí dodal, že jeho očekávání jsou opravdu vysoká: „Mám počkat, jaká bude jejich nabídka. Opravdu doufám, že ta čísla nebudou zdaleka tak nízko. Asi uvidíme co se stane.“

Do tohoto „twitterového vyjednávání“ se ihned vložil i další kandidát na post vyzyvatele, Derrick Lewis, který by mohl být podle šéfa UFC dalším v řadě na souboj o titul s Ngannouem:

„Za 8 milionů to udělám doopr*ele,“ napsal natěšený Derrick, který pro knockouty a vtipné hlášky nechodí daleko.

Jones na tuto Lewisovu nabídku vzápětí reagoval: „Jsem si jistý, že by to udělal, nechte ho to udělat. Derrick taky nemá ve svém životopisu 15 světových titulů. Jejich poslední zápas (s Ngannouem) byl jedním z nejnudnějších zápasů v historii těžké váhy. Je to úplně jiná situace.“

Jon Jones vs Daniel Cormier Jon Jones dává loket Danielu Cormierovi | zdroj: Profimedia

Podle Jonesova trenéra Mika Winkeljohna, by ideální částka pro nejdominantnějšího šampiona v dějinách UFC byla 50 milionů dolarů. To je ale spíše jen zbožné přání, které má k realitě velice daleko. UFC totiž nezajímá ani tak množství titulů, které má bojovník ve svém životopise, jako jeho schopnost přitáhnout diváky, kteří si koupí přenos. V tomto je rekordman Conor McGregor, který může za 5 nejvýdělečnějších turnajů v UFC a například jeho zápas s Khabibem Nurmagomedovem si koupilo 2 400 000 lidí. Jonesův nejziskovější zápas je ale až na 25. místě a byl jím druhý souboj s Danielem Cormierem, který si zakoupilo 860 000 lidí. Je tedy jasné, proč se White zdráhá Jonesovi dopřát pořádnou odměnu.

Jones si však stojí za svým a už teď se snaží zápas s Francisem Ngannouem promovat. Dokonce jej přirovnal k legendární boxerské bitvě dvou boxerských velikánů – Muhammada Aliho a George Foremana:

„Mám pocit, že tento zápas je monumentální, souboj jako je tento nepřichází velice často za život. Když zastavím Francise v mém prvním zápase v těžké váze, bylo by to velice mimořádné. Ali versus Foreman, pořádané v UFC.“

„Tento zápas má potenciál přinést statisíce nových fanoušků po celém světě. Cítím to ve svých kostech, jak velké by to mohlo být,“ předpovídá Jones.

Zápas s Ngannouem by byl určitě jedním z největších trháků tohoto roku a jistě by potěšil spoustu fanoušků. Nezbývá tedy než doufat, že se UFC s Jonesem dohodne a tento duel nám dopřejí.

Zdroje:  mmafighting.com , Twitter - Jon Jones , tapology.com

Nejnovější články