Stipe Miocic se zlobí na UFC a naznačil přechod do jiné organizace, tamější šampion ho pohotově vyzval

Stipe Miocic se zlobí na UFC a naznačil přechod do jiné organizace, tamější šampion ho pohotově vyzval Stipe Miocic a Francis Ngannou to mezi sebou mají 1:1. Dočkáme se v budoucnu trilogie? | zdroj: Profimedia

Stipe Miocic je mnohými považován za nejlepší těžkou váhu v dějinách UFC, přesto to se svými chlebodárci nemá vůbec jednoduché. Svou frustraci neskrývá a dokonce naznačil možný odchod jinam.

Stipe Miocic bývá mnohými považován za nejlepšího MMA bojovníka v historii těžké váhy. Nesnaží se však na sebe strhávat pozornost, což mu v očích UFC bohužel příliš nepomáhá. Byť je tedy držitelem několika impozantních rekordů (např. nejvíce obhájených titulů a nejvíce trefených úderů v rámci těžké váhy), organizace se k němu ani zdaleka nechová tak, jak by si zasloužil.

Naposledy jsme Miocice v akci mohli vidět letos v březnu, kdy ho z trůnu těžké váhy hrůzostrašným knockoutem sesadil zabiják Francis Ngannou a srovnal tak jejich vzájemné skóre na 1:1. Stipe prohru přijal se vztyčenou hlavou. Zároveň ale opakovaně vyjádřil zájem o trilogii a dokonce prý začal nabírat váhu, aby byl v zápase těžší. UFC ale bývalého šampiona posadilo doslova na vedlejší kolej s tím, že si na další šanci bude muset počkat. Organizace pak vše korunovala tím, když ohlásila souboj o titul prozatimního šampiona mezi Lewisem a Ganem.

Z takového vývoje není Stipe samozřejmě vůbec nadšený, protože je mu jasné, že s podobným tempem se vytoužené odvety s Predátorem dočká nejdříve v příštím roce. Dokonce si posteskl, že ho Dana White nemá rád, protože to prý není poprvé, co se mu něco podobného stalo.

Stipe Miocic Druhý zápas mezi Miocicem a Ngannouem ovládl Kamerunec, který Američana velmi tvrdě knockoutoval. | zdroj: Getty Images  

Když tedy šéf organizace ONE Championship na Instagramu vyzval fanoušky, aby mu posílali jména bojovníků, kterým by měl nabídnout smlouvu, v komentářích se překvapivě objevila i zpráva od Miocice. Série zamyšlených emotikonů naznačila, že myšlenka přechodu ke konkurenci mu zřejmě není úplně cizí. Spíš než o konkrétní plán šlo ale zřejmě spíš o rýpnutí do UFC. Jeden z fanoušků se pak zeptal, co bývalému šampionovi vadí, když mu Dana White přislíbil vítěze souboje Lewis/Gane - Ngannou. V dalším komentáři tedy Stipe rozvedl, že zatímco on musí na odvetu nesmyslně dlouho čekat, například DC ji proti němu dostal okamžitě.

Chatri Stipe Šéf ONE se zeptal fanoušků, koho by měl dostat do své organizace. Překvapivě reagoval i bývalý šampion UFC. | zdroj: Profimedia

Miocicova zpráva neunikla ani aktuálnímu šampionovi ONE Arjanu Bhullarovi, který Američana okamžitě vybídl, aby přestoupil. "Není o čem přemýšlet, dostaň svůj zadek sem. Rozbiju tě kdekoliv a dokončím práci pro svého bráchu DCho." Šéfovi Chatrimu zároveň navrhl, aby zajistil výměnu podobně jako v minulosti, kdy ONE získalo Demetriouse Johnsona za Bena Askrena. Tomu se v asijské organizaci ale zatím moc nedaří, stejně jako dalším jeho kolegům Eddie Alvarezovi či Sage Northcuttovi. Zatímco nižší váhy jsou ale ve ONE neskutečně nabité, v těžké aktuálně moc konkurence nenabízí a lze tedy předpokládat, že Miocic by v případě odchodu z UFC volil raději jiné působiště.

Zdroje:  bloodyelbow.com

Nejnovější články