10 věcí, které byste měli vědět o nejnebezpečnějším muži na světě, Stipe Miocicovi

10 věcí, které byste měli vědět o nejnebezpečnějším muži na světě, Stipe Miocicovi zdroj: Profimedia

Šampion těžké váhy v UFC Stipe Miocic není jen další „mlátička“. Podívejte se na 10 věcí, které byste do tohoto skromného bojovníka neřekli.

Již tento víkend bude Stipe Miocic na turnaji UFC 252 obhajovat svůj titul šampiona v těžké váze UFC proti svému rivalovi Danielu Cormierovi. Oba se spolu už dvakrát utkali a každý si jednou odnesl vítězství.

Stipe je skromný šampion a moc na sebe nestrhává pozornost médií. I tak, nebo možná právě proto, se jedná o velice zajímavého bojovníka. Přečtěte si to, co jste o něm dosud (možná) nevěděli.

Šampion v boxu

Stipe vyhrál v roce 2009 boxerský šampionát „Golden Gloves“ v Clevelandu a stal se tak šampionem státu Ohio. „Golden Gloves“ je obdoba amatérského mistrovství jednotlivých států v Americe, kde se vítězové jednotlivých států následně utkávají v celoamerickém šampionátu. Tam byl sice Stipe vyřazen ve třetím zápase, ale na to, že se boxu tehdy věnoval jen pár měsíců, to byl rozhodně skvělý výkon.

Vynikající univerzitní wrestler

Wrestling je v USA na středních a vysokých školách velice populární a Stipe v době, kdy studoval na univerzitě v Ohiu, zápasil v té nejvyšší lize (NCAA Division I). Tam už jde opravdu do tuhého a například Justin Gaethje označil univerzitní wrestling jako nejtěžší sport na světě. I přestože se Stipe většinou v oktagonu spoléhá na svůj skvělý boxing, je vynikajícím wrestlerem, což ukázal například v zápase s Francisem Ngannouem.

Stipe Miocic vs. Francis Ngannou zdroj: Profimedia

Vynikající sportovec

Pokud byste chtěli najít člověka, kterému jde úplně všechno, Stipe by byl ideálním kandidátem. Za univerzitu nejen wrestlil, ale také hrál americký fotbal a baseball. Svému baseballovému týmu pomohl sedmi home runy v sezóně až k zisku titulu a přišla k němu dokonce i nabídka hrát v nejvyšší americké lize – MLB. Nakonec se ale Stipe rozhodl pro MMA.

Chorvatský původ

Stipe je původem Chorvat. Narodil se v Americe chorvatským rodičům, umí mluvit chorvatsky a hrdě se hlásí ke svým kořenům. To jde vidět taky v jeho zápasech, kde nosí na svých šortkách chorvatskou vlajku, po vzoru jiného legendárního chorvatského bojovníka – Mirka Crocopa Filipoviče, který je mimochodem pro Stipeho vzorem a hrdinou.

Hasič a paramedik

Ač se to zdá být neuvěřitelné, Stipe Miocic i přes všechnu slávu a patrně i nemalé peníze, které si v UFC vydělá, pořád pracuje jako hasič a paramedik v Clevelandu. Sice jen na částečný úvazek, ale podle svých slov tuhle práci miluje a nechce se jí vzdát. Dokonce uvažuje, že až skončí s MMA kariérou, bude dělat hasiče na plný úvazek.

Do UFC za rok a půl

Svůj první zápas v MMA měl Stipe v roce 2010 a vyhrál jej za 17 sekund na TKO. Také dalších 5 zápasů vyhrál na KO a získal titul šampiona v menší organizaci NAAFS. Těmito výkony zaujal UFC a v roce 2011 už si tam střihl první zápas. Za celou svoji kariéru vyhrál 19 zápasů, z toho 15 na KO a odnesl si pouhé 3 porážky.   Miocic - Cormier Miocic - Cormier | zdroj: Profimedia

Rekord za nejvíce obhájených titulů

Stipe je považován za nejlepšího bojovníka v těžké váze v historii UFC. Jednak proto, že si dokázal divizi podmanit a žádnému soupeři se nevyhýbá, ale hlavně proto, že jako jediný šampion v těžké váze dokázal obhájit svůj titul třikrát za sebou. Při jeho čtvrté obhajobě mu prodloužení rekordu překazil Daniel Cormier, který mu šampionský pás na chvíli vzal.

Nejvíce pozápasových bonusů a nejvíce úderů v zápase

Stipe drží ještě několik rekordů, neméně působivých. Za svou kariéru dostal celkem 9  pozápasových bonusů (za zápas večera, výkon večera i za KO večera), což je nejvíce ze všech těžkotonážníků v historii UFC. V zápase proti legendárnímu Marku Huntovi pokořil Stipe další rekord, v počtu nejvíce úderů za zápas v UFC. Celkem Huntovi nadělil 361 úderů, než byl zápas ukončen na TKO.

Inteligentní zabiják

Stipe je velice inteligentní, a to jak v oktagonu, tak mimo něj. Vystudoval bakalářský titul v oboru marketing a komunikace a poté si ještě dodělal vzdělání jako paramedik.

Navíc jeho vzhled a skromné chování vůbec nesplňují zaběhnuté streotypy o drsných bojovnících. Málokdo by jej tipoval na toho nejnebezpečnějšího bojovníka na světě a jelikož v posledním roce ještě ke všemu začal nosit brýle, tak spíše než jako šampion UFC, vypadá jako učitel tělocviku.

Stipe Miocic1 zdroj: Profimedia

"Filmová kariéra"

Stipe Miocic nedávno natočil dvě reklamy na extra silnou kávu "Firedepartment Coffee". V reklamě hraje se svými hasičskými kolegy a herecký výkon to není úplně nejhorší. Stipe je zkrátka mužem mnoha talentů, posuďte sami:

 

Zdroje:  Wikipedia , UFC , Sherdog

Nejnovější články