Trilogie mezi šampionem těžké váhy Stipe Miocicem a Danielem Cormierem, bude završena v srpnu

Trilogie mezi šampionem těžké váhy Stipe Miocicem a Danielem Cormierem, bude završena v srpnu zdroj: Profimedia

Na turnaji UFC 252 se můžeme těšit na rozuzlení rivality mezi dvěma nejlepšími bojovníky těžké váhy.

Dlouho očekávaný souboj mezi dvěma rivaly má konečně datum. Stipe Miocic a Daniel Cormier se spolu utkají na turnaji UFC 252, který se uskuteční 15. srpna.

Oba bojovníci se už spolu dvakrát utkali, když poprvé slavil výhru Cormier a podruhé Miocic.

V jejich prvním zápase, který se uskutečnil v roce 2018, obhajoval Stipe Miocic svůj šampionský pás a Daniel Cormier byl odhodlaný mu jej vzít. Stipe nezačal špatně, dokonce se mu podařilo Cormiera, který je jeden z nejlepších wrestlerů v UFC, na krátkou dobu dostat na zem, ale Cormier se nedal a i přesto, že je o mnoho menší než Miocic (180 cm oproti 193 cm), mu v postoji rozdal pár dobrých úderů.

Bohužel Cormier i přes několik varování rozhodčího, ať si dává pozor na své prsty, trefil Stipeho svými prsty do oka takovým způsobem, že to skoro vypadalo jako úmyslný faul. Zápas byl přerušen, ale Stipe byl připraven za chvíli pokračovat. Jenže šlo vidět, že jeho zrak nebyl úplně v pořádku a Cormier začal mít viditelně navrch. Ke konci prvního kola svázal DC Stipeho do klinče a když šli od sebe, poslal mu Cormier pravý hák přímo na bradu. Miocic šel k zemi a pár dalších úderů zpečetilo jeho prohru. Daniel Cormier se tak stal šampionem v těžké váze a celkově druhým člověkem v UFC, který držel dva šampionské tituly najednou – v polotěžké i těžké váze.

 

Jejich odveta se uskutečnila za rok a znovu to byl dramatický zápas. Cormier Stipeho tlačil a po většinu zápasu jej dokázal v postoji přestřílet. Bohužel znovu „neuhlídal“ své prsty a několikrát Miocice zasáhl do oka. Ten ve čtvrtém kole změnil taktiku a zaměřil své údery na Cormierovo břicho, což se ukázalo jako správný přístup. Stipe Cormiera několikrát dobře trefil na játra a když si začal DC více hlídat spodek, trefil jej Stipe svým tvrdým zadním direktem přímo na bradu a následně jej dobil kombinací úderů a vzal si šampionský pás zpět.

 

Po zápase se ukázalo, že v Cormier svými prsty zranil Stipeho oči natolik, že staronový šampion musel na operaci rohovky a poté si musel dát několik měsíců pauzu. Když už byl zdravotně v pořádku, začala koronavirová pandemie a Miocic nemohl kvůli uzavření svého gymu trénovat. Navíc také pracuje na plný úvazek jako hasič a musel se věnovat své práci.

To se moc nelíbilo Danielu Cormierovi ani šéfovi UFC, Dana Whiteovi, který dokonce hrozil, že by mu UFC mohlo šampionský pás odebrat, pokud by nechtěl v brzké době zápasit. Stipe se tomu vysmál, že by rád zápasil, ale zkrátka nemůže trénovat, a že je pro něj práce hasiče v této době mnohem důležitější, než zápasení.

Naštěstí se všichni zúčastnění nakonec dohodli a nás tak 15. srpna čeká završení trilogie mezi jedněmi z nejlepších těžkých vah v historii UFC.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články