Naposledy ho Ngannou knockoutoval do bezvědomí, přesto Miocic touží po odvetě. Vysvětlil proč

Naposledy ho Ngannou knockoutoval do bezvědomí, přesto Miocic touží po odvetě. Vysvětlil proč Stipe Miocic - Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

Bývalý šampion těžké váhy Stipe Miocic se oklepal z těžkého KO od Francise Ngannoua a rád by s ním poměřil síly potřetí. 

Tento rok přinesl už několik úplně nových šampionů UFC a jedním z nich je také nynější král těžké váhy Francis Ngannou. Kamerunec o titulový pás obral na konci března po krásném tvrdém knockoutu amerického bojovníka Stipeho Miocice, čímž zároveň vyrovnal vzájemné skóre na 1:1.

Miocic, jenž pás šampiona držel s jednou přestávkou téměř šest let, se rozhodně s remízovým stavem nehodlá spokojit a touží po dokončení trilogie, která by rozhodla o pomyslném definitivním vítězi. V rozhovoru pro podcast Submission Radio se fighter pracující ve svém volném čase jako hasič rozpovídal o tom, že si poslední duel dostatečně zanalyzoval a už ví, jak napravit své chyby a slabiny.

„Byla to Francisova noc. To mu nebudu brát,“ řekl Miocic.  „Navíc to nebylo o štěstí, prostě mě trefil úderem, který jsem neviděl a bylo vymalováno. A já mu za to gratuluji. Získal titul. Ale já se vrátím, abych získal zpátky to, co je moje. Vím, co jsem udělal špatně a vrátím se silnější, lepší a připravenější.

Miocic dále prozradil, že se v zápase až do inkriminovaného momentu ve druhém kole cítil relativně v pohodě a je to jedna věcí, ze kterých by rád vycházel i do případné další odvety. Pokud by k ní opravdu došlo, bylo by to pro Stipeho už třetí zakončení trilogie. Předchozí dvě proti Danielu Cormierovi a Junioru dos Santosovi zvládl úspěšně.

Těchto statistik si je Miocic dobře vědom, ale zároveň podotkl, že ho úplně nezajímá, proti komu bojuje, ani kolikátá to bude odveta. Nejdůležitější je pro něj získat zpátky šampionský pás. To je podle jeho slov to, co ho v trénincích nejvíc motivuje.

„Upřímně, nezajímá mě, proti komu to bude,“ zakončil Miocic rozhovor. „Teď bych chtěl bojovat  v rozhodujícím zápase s Francisem, abych dostal zpátky pás, ale jinak je mi jedno s kým by to bylo. Nikoho nepreferuji. Ale kdybych měl na výběr, tak bych chtěl znovu bojovat s Ngannouem. Ale to jen proto, že mě naposledy porazil a sebral mi šampionský pás.“

O třetím duelu mezi Miocicem a Ngannouem se mluví poměrně často a dokonce i šéf UFC Dana White připustil, že má v hlavě toto zakončení trilogie. Nejdříve si však podle jeho slov bude muset Stipe počkat na to, jak dopadne první Francisova obhajoba, která by měla být proti dalšímu knockoutérovi –⁠ Derricku Lewisovi.

Zdroje:  YouTube Submission Radio

Nejnovější články