„Černá bestie“ Derrick Lewis prozradil, že se málem stal boxerem. MMA je ale podle něj jednodušší

„Černá bestie“ Derrick Lewis prozradil, že se málem stal boxerem. MMA je ale podle něj jednodušší Derrick Lewis - Blagoy Ivanov, UFC 244 | zdroj: Profimedia

Současného vyzyvatele v těžké váze UFC trénoval samotný George Foreman. Derrick Lewis dal ale nakonec přednost MMA.

Nechybělo málo a současného kandidáta na boj o šampionský pás v UFC, Derricka Lewise, bychom neznali jako špičkového MMA bojovníka, ale jako (pravděpodobně špičkového) boxera.

Když totiž Lewis jako teenager začínal s MMA, přišel jej do gymu kde trénoval navštívit slavný George Foreman, který sháněl soupeře pro jeho syna. Tento zápas sice neklapl, ale Foreman začal Lewise trénovat a pravděpodobně v něm viděl velký potenciál. Jenže Lewisova boxerská kariéra skončila stejně rychle jako začala a „Black Beast“ se o tomto příběhu rozpovídal pro MMASound:

„Jeden můj kamarád mi řekl o jednom gymu, který se jmenoval Silverback. Věděl, že mám rád bojování na ulici a tak, a věděl, že by to pro mě mohla být snadná cesta jak získat peníze a podpořit moji rodinu.

George Foreman přišel do toho gymu, kde jsem trénoval a hledal někoho, kdo by bojoval s jeho synem v boxerském profi zápase. Hádám, že tak asi chtěli vybudovat jeho rekord a snažili se mu najít nějaké snadné cíle.

Spároval jsem s jedním z jejich kluků a dost jsem ho zmlátil. A řekli mi, že já nejsem ten pravý týpek pro jeho syna. Tak mě začal (George Foreman) trénovat a managovat. Řekl jsem ok, ale uvidíme, jak se mi povede můj první MMA zápas. Oni vůbec nechtěli, abych dělal MMA, tak mě přitáhli do Vegas a začali mě tam trénovat. Dokonce mi dali i auto a už mě chtěli ubytovat v bytě, který byl jenom přes ulici k gymu, ve kterém jsem trénoval.

Nakonec jsem jim řekl, že boxing není pro mě a že se budu držet MMA. Protože jsem si myslel, že MMA je prostě jednodušší. To auto si vzali zpátky.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @thebeastufc

Těžko říct, jestli si Derrick Lewis stále myslí, že je MMA jednodušší, ale dá se předpokládat, že stejně jako v MMA, by se určitě uchytil i v boxu. Na své tvrdé údery totiž sází i v MMA zápasech a dokonce drží rekord pro nejvíce KO v těžké váze v UFC, kterých svým soupeřům daroval rovných 12.

V létě jej navíc čeká zápas o titul proti dalšímu tvrdému strikerovi, šampionovi Francisi Ngannouovi. Zatímco jejich první zápas, který se konal před 3 lety, nebyl pro oboustrannou neaktivitu moc divácky atraktivní, teď oba borci říkají, že do sebe půjdou naplno. Derrick dokonce slíbil, že Francise vypne hned při první výměně úderů. Jak tento zápas dopadne se ale dozvíme až 7. srpna na UFC 265, kdy se oba borci potkají v kleci v americkém Houstonu. Tak snad z toho nebude velký problém.

Zdroje:  Facebook - MMASound

Nejnovější články