"Černá bestie" opět řádila. Lewis parádním KO ve druhém kole navýšil rekord

"Černá bestie" opět řádila. Lewis parádním KO ve druhém kole navýšil rekord Curtis Blaydes - Derrick Lewis | zdroj: Getty Images

"Black Beast" Lewis sice proti Curtisi Blaydesovi nějakou dobu vyčkával, ale ve druhém kole ukázal, proč je tak obávaným postojářem.

Těžká váha a hlavní zápas. Curtis Blaydes patří mezi skvělé wrestlery a svým soupeřům dokáže na zemi zatopit velice dobrým ground and pound. I proto před dnešním večerem držel čtyři výhry v řadě a druhou příčku divizního žebříčku. Je sice občas kritizovaný za svůj přetaktizovaný styl, ale další výhra by ho přeci jen k titulovému zápasu o kousek přiblížila.

K tomu by chtěl dokráčet také rekordman v počtu KO v nejtěžší váhové divizi UFC. Derrick "Black Beast" Lewis, který do dnešního zápasu nastupoval z pozice divizní čtyřky, vypíná své soupeře opravdu rád. V posledním duelu proti Alexeyi Oleynikovi získal už jedenáctý knockout, čímž přepsal historické tabulky. Nyní dostal šanci připsat si další zářez.

A Blaydes mu tuto možnost ještě málem ulehčil, protože si hned na začátku prvního kola naběhl přímo na Lewisovu pravačku. Ránu však ustál a nedal na sobě vůbec nic znát. Úvodní část byla jinak dost dlouho o taktizovaní a vyčkávání. Až minutu před koncem se Blaydes rozhodl zaútočit, čímž odstartoval slušnou přestřelku ze které málem vyšel jako vítěz, ale vše nakonec zabrzdil jeho neúmyslný eye poke.

Za vystrčené prsty byl na začátku druhého kola od rozhodčího pokáraný také Lewis, který od začátku působil ospalým a znuděným dojmem. Tím ovšem svého soupeře dokonale oklamal. Blaydes se totiž v domnění, že má vše pod kontrolou, začal pokoušet přenést zápas na zem, což byl začátek jeho konce.

Lewis totiž jeho prvnímu pokusu o takedown bez problémů odolal a při druhém už byl připravený s neskutečně tvrdým zvedákem. Blaydes se stačil akorát předklonit a v tu chvíli úplně ztuhl a sesunul se k zemi. Tuhle ránu nemohl ustát. Další parádní okamžik ze strany krále knockoutů těžké váhy a jeho 12. zápis do rekordních záznamů. 

"Byl to úder na který jsem vlastně čekal celý zápas," řekl Lewis v pozápasovém rozhovoru. "Věděl jsem, že půjde dolů a poslal jsem mu zvedák. S kým budu bojovat dál moc neřeším. Ale slyšel jsem, že jde k nám do divize Jon Jones."

Vítěz: Derrick Lewis - KO - 2. kolo (1:26)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články